14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIndia a depășit pragul de 5 milioane de cazuri

India a depășit pragul de 5 milioane de cazuri

Conform oficialilor sanitari din India, numărul infectărilor cu noul coronavirus a depășit cinci milioane în ţară, relatează BBC.

În India, virusul pare că se răspândește cu o viteză mult mai mare decât în orice altă țară. Numărul cazurilor zilnice depășeşte 90.000 în fiecare zi, timp de 5 zile până marți. Într-o singură lună, numărul total de cazuri din India s-a dublat.

Peste 80.000 de oameni au murit din cauza Covid-19 în India

Numărul deceselor este mai scăzut, însă, prin comparație cu alte țări, sau prin comparație cu SUA, țara de pe primul loc. Peste 80.000 de oameni au murit din cauza Covid-19 în India, în contextul în care paturile de terapie intensivă sunt puține. Sistemul medical pare că este depăşit. La începutul lunii, India a urcat pe locul 2 în topul țărilor cele mai afectate de Covid-19, surclasând Brazilia. La mijlocul lunii iulie, India înregistra primul milion de infectări.

Guvernul indian a început ridicarea restricțiilor în toată țara

Creșterea numărului de infectări vine și în contextul în care guvernul indian a început ridicarea restricțiilor în toată țara. Măsura a fost luată pentru a putea stimula o economie în care s-au pierdut milioane de locuri de muncă de când virusul a lovit, în luna martie.
Sălile de sport se vor redeschide, dar școlile, universitățile și sălile de cinema vor rămâne închise încă o perioadă.

India părea că stă bine, în fazele inițiale ale răspândirii coronavirusului

În fazele inițiale ale răspândirii coronavirusului, India părea că stă bine. Asta, mai ales în contextul în care țara are un număr mare de oameni care trăiesc sub limita sărăciei. Sistemul medical era complet nepregătit pentru o creștere explozivă a numărului de cazuri.

Virusul a lovit, apoi, orașe mari precum Mumbai și capitala New Delhi, dar și orașe mici și zone rurale. În ciuda creșterilor mari ale numărului cazurilor zilnice, guvernul a continuat să relaxeze restricțiile pentru a opri efectele carantinei generale instituite între martie și iunie.

India se redeschide, iar cazurile de Covid-19 cresc exploziv

În condițiile în care India se redeschide, iar oamenii se întorc progresiv la muncă, cazurile de Covid-19 cresc exploziv. Doar săptămâna trecută au fost înregistrate aproximativ 600.000 de cazuri noi. În acest moment, numărul total de cazuri a ajuns la 5.020.359.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS