22 C
Craiova
vineri, 18 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate În Australia ar fi trecut nedepistate 60.000 de cazuri de COVID-19

În Australia ar fi trecut nedepistate 60.000 de cazuri de COVID-19

Australia a înregistrat 11.000 de cazuri de COVID-19, înainte de al doilea val de pandemie. Un nou test de sânge relevă, însă, că numărul real ar putea fi aproape de 70.000, conform unui nou studiu făcut public astăzi, potrivit Agerpres.

Un test de sânge „extrem de precis“ a fost dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Naţională Australiană (ANU). Acesta detectează expunerea anterioară a oamenilor la noul coronavirus.
„Am analizat 3.000 de mostre de sânge oferite de persoane sănătoase de pe întreg teritoriul Australiei pentru a depista anticorpi la noul coronavirus SARS-CoV-2“, a precizat într-un comunicat profesorul asociat Ian Cockburn. Acesta a condus cercetarea împreună cu profesoara Elizabeth Gardiner.

Testele au fost realizate înainte de marele focar din statul Victoria

Testele au fost realizate între 2 iunie şi 17 iulie, înainte de marele focar din statul Victoria şi înainte ca testarea să întărească reacţia la al doilea val.
„Cea mai bună estimare a noastră este că circa 0,28% dintre australieni – unul din 350 – au fost infectaţi cu SARS-CoV-2 până la acel moment”, a spus Cockburn.

„Asta sugerează că în loc de 11.000 de cazuri, de care ştim prin testarea nazală, au fost expuse în total aproximativ 70.000 de persoane“, a adăugat el.

Cercetătorii au descoperit că opt din 3.000 de persoane sănătoase au fost cel mai probabil infectate anterior după ce fuseseră considerate ‘fals pozitive’. Asta înseamnă că „este posibil ca circa 30.000 de persoane să fi avut virusul până la acel moment”.

Studiul mai trebuie să fie supus evaluării altor specialişti

Studiul mai trebuie să fie supus evaluării altor specialişti. În cazul în care rezultatele sale vor fi confirmate şi publicate, testul ar putea ajuta la o mai bună înţelegere a răspândirii bolii şi la a stabili dacă există dovezi privind ‘imunitatea de turmă’.

Australia a înregistrat până acum un total de 26.738 de cazuri de COVID-19

Australia a înregistrat până acum un total de 26.738 de cazuri de COVID-19 şi 816 decese, la o populaţie de circa 25 de milioane de persoane.
Victoria, statul aflat în centrul celui de-al doilea val din ţară, a înregistrat 19.911 din aceste cazuri şi 729 de decese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Liga 3 / Galerie foto: Universitatea II Craiova ...

Universitatea II Craiova a înregistrat vineri o...

ȘTIRI GdS

Parcului Național Yosemite, închis din cauza incendiilor

Incendiile din statul american California au determinat închiderea Parcului Național Yosemite, anunţă ansa. Fumul și substanțele toxice provocate de...

Danemarca impune noi restricţii din cauza coronavirusului

Danemarca extinde restricţiile antiepidemice deja în vigoare în capitala Copenhaga la întreaga ţară şi va impune măsuri suplimentare în urma unei creşteri...

Cine aruncă gunoi în parc, îl primeşte acasă prin...

Popularul parc thailandez Khao Yai a decis că, dacă turiștii nu încep să respecte regulile și mai aruncă gunoi la întâmplare, îl...

Jaf ca-n filme! Un hoț a coborât cu frânghia...

Doi bărbaţi au pătruns într-un apartament din sectorul 2 al Capitalei, unul dintre ei coborând în rapel de pe acoperişul blocului, au...

OMS: Lumea nu era pregătită pentru coronavirus

„Lumea nu era pregătită pentru coronavirus“. Acest lucru a fost declarat de directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în informarea zilnică...

Ministrul Justiţiei olandez, amendat pentru că nu a respectat...

Parchetul olandez a informat astăzi că i-a aplicat o amendă ministrului Justiţiei. Cu ocazia căsătoriei sale în luna august, acesta a încălcat...