19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFond de 1 miliard dolari pentru startup-uri IT, lansat de un investitor al Facebook

Fond de 1 miliard dolari pentru startup-uri IT, lansat de un investitor al Facebook

Compania americană de investiții Greylock Partners, unul dintre primii investitori în companii ca Facebook, Instagram, LinkedIn, Airbnb, Dropbox și Coinbase, a lansat un nou fond de investiții, de 1 miliard de dolari, pentru finanțarea unor startup-uri IT, potrivit startupcafe.

Fondul de investiții Greylock 16 caută startup-uri care dezvoltă tehnologii software pentru consumatori (B2C) și pentru companii (B2B).

Investitorii vizează startup-uri aflate în diferite stadii de dezvoltare, pentru a le acorda runde de investiții de la seed și serie A (de ordinul milioanelor de dolari) până la serie B și mai sus, adică zeci de milioane de dolari.

Tehnologii de transformare digitală, cloud, inteligență artificială și machine learning, software as a service (SaaS), platforme de productivitate, analiză de date, infrastructuri digitale, securitate cibernetică – acestea sunt unele dintre ariile de interes pentru Greylock.

„Antreprenorii dedicați costruirii unor companii importante sunt adevărații eroi ai poveștii. Ei au viziunea de a construi ceva imens, care nu a mai existat înainte. Ei sunt paranoici în privința a ceea ce ar putea merge rău, dar sunt obsedați de ceea ce poate merge bine” – spun cei de la Greylock Partners.

Firma de investiții are sediul central în Silicon Valley, mai exact la Menlo Park, California.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS