12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOraș din China, izolat după ce au fost descoperite trei cazuri de COVID-19

Oraș din China, izolat după ce au fost descoperite trei cazuri de COVID-19

China a izolat un mic oraş situat la frontiera cu Myanmar. A fost lansată o campanie de depistare generală printre locuitori după descoperirea a trei cazuri de COVID-19.

China susţine că reuşeşte de mai multe luni să ţină epidemia sub control pe teritoriul său. Doar câţiva noi bolnavi sunt înregistraţi în fiecare zi. Aproape toţi sunt chinezi reveniţi din străinătate şi plasaţi în carantină încă de la sosire, potrivit Digi24.

Cu o populaţie de 210.000 de persoane, oraşul Ruili este situat în provincia Yunnan din sud-vestul ţării, la frontiera cu Myanmar. Este cel mai important punct de trecere între cele două ţări.
Toţi locuitorii trebuie să rămână în casă şi vor fi testaţi, a precizat marţi primăria, adăugând că nu este autorizată nicio intrare sau ieşire din oraş. De asemenea, magazinele sunt închise, cu excepţia supermarketurilor, farmaciilor şi pieţelor de alimente.

China s-a confruntat în ultimele luni cu mai multe focare epidemiologice localizate

China s-a confruntat în ultimele luni cu mai multe focare epidemiologice localizate. Între acestea unul şi la Beijing. Însă ele au fost contracarate rapid ca măsuri de izolare, cu identificarea contactelor şi cu carantină.
China este închisă în continuare pentru străini, cu excepţia unor cazuri extrem de rare.

Astăzi s-au înregistrat opt noi cazuri de COVID-19 în China

Ministerul chinez al Sănătăţii a transmis marţi că s-au înregistrat opt noi cazuri de COVID-19 în China. Toate sunt persoane venite din străinătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS