6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInaugurare cu fast a metroului din Drumul Taberei

Inaugurare cu fast a metroului din Drumul Taberei

-

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au inaugurat astăzi linia de metrou M5 Eroilor – Drumul Taberei. Darea acestei magistrale în folosință trebuia de mult dată în folosință dar a tot fost amânată din diferite motive. Nici acum lucrările nu sunt în totalitate finalizate, dar autoritățile au decis inaugurarea ei cu două săptămâni înainte de alegerile locale.

Metroul din Drumul Taberei circulă pe 7 kilometri, are 10 stații.

Au trecut 12 ani de la debutul proiectului, în condițiile în care în colțuri îndepărtate ale lumii a fost nevoie de mai puțin timp pentru tunele de lungimi mai mari.

Tunelurile în sine au fost începute în anul 2013, după „sfințirea” celor două cârtițe. La acea vreme, operațiunea a fost prezentată în presă ca bazată pe o tehnologie modernă, pentru că cele tipuri de cârtițe fuseseră folosite și la săparea Canalului Mânecii.

Lucrările pe tronsonul de șapte kilometri care urma să lege Drumul Taberei de centrul Bucureștiului erau prevăzute să dureze inițial trei ani, adică având termen de finalizare în 2014. Săpăturile în sine au început oricum cu întârziere, în 2013, așa că startul a fost pierdut de la început.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Patru tineri s-au bătut ziua în amiaza mare pe...

Poliţiştii Secţiei 5 Poliție Craiova au fost sesizați vineri...

ȘTIRI GdS