2.6 C
Craiova
duminică, 27 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateTrei elevi de la Colegiul Militar din Alba Iulia, testați pozitiv cu coronavirus

Trei elevi de la Colegiul Militar din Alba Iulia, testați pozitiv cu coronavirus

Trei elevi de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, din trei județe diferite, au fost depistați cu noul coronavirus. În prezent, DSP Alba împreună cu epidemiologi ai MApN fac anchete pentru a stabili care este procedura de urmat în acest caz, potrivit Hotnews.

Conducerea Colegiului Militar „Mihai Viteazul” a informat DSP Alba că trei elevi au COVID-19.
„Noi am fost informați de către conducerea Colegiului Militar „Mihai Viteazul“ Alba Iulia despre existența a trei cazuri de SARS-CoV-2. Unul dintre elevi este din județul Alba, unul din județul Mureș și unul din Județul Maramureș. Toți elevii au fost testați la Institutul „Cantacuzino“”, a declarat, luni, directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Au fost demarate anchete epidemiologice

Au fost demarate anchete epidemiologice, una pentru elevii din județul Alba și o anchetă epidemiologică asupra întregii unități de învățământ, potrivit directorului DSP Alba.
Specialiștii DSP vor transmite analiza privind riscurile și situația epidemiologică conducerii colegiului, respectiv Consiliului de Administrație. Urmează ca, în colaborare cu rețeaua epidemiologică a MApN, să se ia o decizie pentru ca elevii de la Colegiul Militar să înceapă școala în siguranță.

Cei trei elevi depistați pozitiv la SARS-CoV-2, testați la intrarea în internat

Cei trei elevi depistați pozitiv la SARS-CoV-2 au fost testați la intrarea în internat, cu câteva zile înainte de începerea noului an școlar. În total au fost testați 460 de elevi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS