19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCEO se desparte definitiv de Clubul Pandurii Lignitul și renunță la calitatea de asociat

CEO se desparte definitiv de Clubul Pandurii Lignitul și renunță la calitatea de asociat

Complexul Energetic Oltenia(CEO) renunță oficial la calitatea de asociat la CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

Directoratul Complexului Energetic Oltenia a întocmit documentația necesară în acest sens. Aceasta va fi analizată în ședința de la începutul lunii viitoare a acționarilor Complexului Energetic Oltenia.

Se solicită renunțarea la calitatea de membru asociat al Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, în cadrul căruia activează echipa de fotbal de liga a doua Pandurii Lignitul. Clubul este în momentul de față în insolvență și traversează o perioadă economică grea. De câțiva ani asociații au decis să nu ajute financiar echipa de fotbal și nu au mai achitat cotizațiile ca asociați.

Reprezentanții Clubului au apelat anul trecut la instanța de judecată și au obținut câștig de cauză. Asociații au fost obligați să achite sumele restante, însă decizia nu a rămas definitivă.

CEO a suspendat executarea pentru 1,4 milioane de euro

CEO a obținut suspendarea provizorie a executării silite către Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, pentru 1,4 milioane de euro. Asociații CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu sunt: Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Județean Gorj, Consiliul Local Târgu Jiu, Artego SA și Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia.

Chiar înainte de intrarea în insolvență a Clubului de fotbal din Târgu Jiu, asociații au decis să sisteze plata contribuțiilor. Acestea s-au tot adunat de-a lungul anilor și au ajuns în final la 3,2 milioane de euro. Tribunalul Gorj și magistrații din Craiova au dat dreptate CS Pandurii Lignitul:

„Obligă pârâţii să plătească reclamantului despăgubiri, conform variantei I a raportului de expertiză contabil întocmit de expert Bârhoată Ana, astfel: Societatea Complexul Energetic Oltenia SA – 6.398.608,88 lei; Consiliul Local Târgu Jiu – 2.861.747,68 lei; Consiliul Judeţean Gorj – 769.543,23 lei; Artego SA – 4.898.219,86 lei şi U.S.M.O. – 516.983,76 lei. Cu drept de recurs. Pronunţată în şedinţa publică“, conform Curții de Apel din Craiova. Dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Acum, cel puțin CEO nu mai vrea să mai aibe vreo legătură cu fotbalul și CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, chiar dacă la un moment dat ar putea plăti restanțele respective.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS