5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePortugalia înăspreşte restricţiile anti-Covid

Portugalia înăspreşte restricţiile anti-Covid

Guvernul portughez a decis să înăsprească restricțiile anti-Covid chiar înainte de începerea anului școlar, pentru a stopa creșterea numărului de noi cazuri de coronavirus, scrie ansa.

Pe baza măsurilor adoptate în Consiliul de Miniștri, care vor intra în vigoare de marți, numărul persoanelor care se pot întâlni va scădea de la 20 la 10 în toată țara, așa cum se întâmplă deja în Lisabona și în regiunea de care aparţine.

Și, la fel ca în capitală, vânzarea băuturilor alcoolice va fi interzisă peste tot după ora 20.00, la fel și consumul acestora în spațiile publice.

„Am observat o creștere susținută a numărului de cazuri noi de la începutul lunii august“, a declarat într-o conferinţă de presă premierul Antonio Costa.

1.852 de decese la zece milioane de locuitori

Portugalia a raportat miercuri 646 de cazuri noi în 24 de ore, cea mai mare cifră de la 20 aprilie. Șeful guvernului a adăugat că majoritatea acestor noi infecții afectează persoanele cu vârste cuprinse între 20 și 39 de ani și că majoritatea nu prezintă niciun simptom al bolii.

Cu zece milioane de locuitori, Portugalia a înregistrat un total de 1.852 de decese cauzate de Covid-19 și 62.126 de cazuri confirmate oficial, potrivit raportului oficial publicat ieri.

Anunțarea restricțiilor vine întrucât aproximativ un milion de tineri portughezi se vor întoarce la școală între luni și miercuri, iar premierul a cerut companiilor să continue să promoveze telemunca sau diverse metode de muncă prin rotaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS