9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAustria înăspreşte regulile de purtare a măştilor

Austria înăspreşte regulile de purtare a măştilor

Începând de luni, Austria înăspreşte regulile de purtare a măştilor şi de distanţare socială la evenimente publice şi în restaurante. Măsura a fost luată din cauza accelerării răspândirii noului coronavirus în ţară. Anunţul a fost făcut astăzi de cancelarul Sebastian Kurz, potrivit Reuters.

Şeful guvernului austriac a precizat că, de luni, măştile vor fi obligatorii în magazine, în toate mijloacele de transport public şi în şcoli, în afara sălilor de clasă.

Evenimentele private vor fi limitate la 50 de participanţi în spaţii închise

Evenimentele private vor fi limitate la 50 de participanţi în spaţii închise şi la 100 în aer liber. Cele cu caracter profesional vor putea primi până la 1.500 de persoane în spaţii închise şi 3.000 în aer liber.

În Austria, numărul zilnic de noi infectări este în creştere

În Austria numărul zilnic de noi infectări este în creştere de la sfârşitul lunii iunie. Joi a ajuns la 644 de cazuri, cel mai ridicat nivel consemnat de la sfârşitul lunii martie.

Şapte regiuni au fost declarate vineri zone „galbene“

Şapte regiuni – Viena, Graz, Innsbruck, Korneuburg, Wiener Neustadt, Bezirk-Kufstein şi Schwaz din Tirol – au fost declarate vineri zone „galbene“, cu risc mediu de transmitere a virusului

„Tocmai pentru că vara a decurs bine şi oamenilor nu prea le vine să creadă că cifrele cresc din nou, vă adresez tuturor un apel să tratăm împreună situaţia cu seriozitate“, a subliniat cancelarul Kurz, într-o conferinţă de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS