11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 900 de tone de deșeuri reciclabile colectate separat,în jud. Dolj, în numai 4 luni

Peste 900 de tone de deșeuri reciclabile colectate separat,în jud. Dolj, în numai 4 luni

Locuitorii din comunele doljene colectează selectiv din ce în ce mai mult. În primele luni ale anului 2020 a fost colectată o cantitate de peste 500 de tone. În următoarele 4 luni ale anului 2020 (mai-august), cantitatea aproape s-a dublat, ajungând la peste 900 de tone de deșeuri reciclabile colectate din zona urbană, periurbană și rurală.

În primele 4 luni ale anului 2020 (ianuarie-aprilie), când proiectul ”Colectarea separată a deșeurilor reciclabile cu ajutorul sacului transparent distribuit de către Iridex Group Salubrizare” era în faza incipientă, cantitatea colectată a fost de peste 500 de tone, a declarat Cosmina Hodorogea, purtător de cuvânt IRIDEX

Reciclare
Reciclare

Deşeurile ajung în staţia de la Goicea

Toate deşeurile reciclabile ajung în staţia de sortare de la Goicea. Aici sortarea se face pe categorii, hârtie, pet, folie, doze de aluminiu. Ulterior acestea sunt valorificate, în vederea reciclării.

Pentru că am primit de multe ori întrebarea ”Ce se întamplă cu deșeurile colectate separat de către populație”?, precizăm că acestea sunt transportate la Stația de sortare ”Goicea”.Aici realizăm sortarea pe categorii (Carton, Plastic, Metal, Sticlă), dar și sortarea fiecărei categorii în parte (ex: PET separat de folie, etc.). Apoi, toate deșeurile potrivite pentru valorificare sunt trimise către valorificatorii parteneri, în vederea reciclării, fie sub formă de baloți (Hârtie-Carton, pet, folie, dozele de aluminiu, HDPE, etc.), fie vrac (sticlă, deșeuri metalice-conserve, etc.), a declarat Cosmina Hodorogea, purtător de cuvânt IRIDEX.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS