23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate8.000 de aeronave Boeing ar putea duce vaccinul anti-COVID în toate colțurile lumii

8.000 de aeronave Boeing ar putea duce vaccinul anti-COVID în toate colțurile lumii

Cea mai mare provocare din istoria transporturilor ar putea fi livrarea vaccinului pentru coronavirus la nivel mondial, potrivit industriei aeronautice, citate de BBC.
Asociația Internațională pentru Transport Aerian (IATA) a anunţat că ar fi nevoie de aproximativ 8.000 de aeronave Boeing 747 Jumbo Jet.

Vaccinul nu există în acest moment, însă IATA deja colaborează cu linii aeriene, aeoporturi, organizații de sănătate și companii farmaceutice, pentru a pune la punct un plan global de livrare.
Acest plan de distribuție pleacă de la premisa că va fi nevoie de o singură doză de vaccin pentru fiecare persoană.

Livrarea în siguranță a vaccinului pentru COVID-19, misiunea secolului pentru industria de transport aerian

„Livrarea în siguranță a vaccinului pentru COVID-19 va fi misiunea secolului pentru industria de transport aerian. Acest lucru însă nu se va întâmpla fără o planificare în avans. Acum este momentul pentru a face aceste planuri“, a declarat Alexandre de Juniac, CEO-ul IATA.

Transportarea vaccinului, o operațiune mult mai complexă

Chiar dacă multe companii aeriene s-au concentrat pe livrările de marfă după scăderea puternică numărului de pasageri, transportarea vaccinului este o operațiune mult mai complexă.
Nu toate avioanele de marfă sunt potrivite pentru transportul unui vaccin. Este nevoie de o temperatură ambientală între 2 și 8 grade Celsius. Anumite vaccinuri ar putea necesita temperaturi de îngheț, ceea ce ar exclude și mai multe avioane.

Securitatea, o altă problemă

Zborurile către anumite zone vor fi critice, mai ales că nu există în toate țările capacități de producție.
Pe lângă transportul vaccinului la temperaturi scăzute, securitatea este o altă problemă. „Vaccinurile vor fi bunuri valoroase. Trebuie făcute aranjamente astfel încât transporturile să fie sigure”, a mai comunicat IATA.

Livrarea unui vaccin în Africa ar fi imposibilă în acest moment

Potrivit IATA, livrarea unui vaccin în întreaga Africă ar fi imposibilă în acest moment, din cauza lipsei capacității de transport, a dimensiunii continentului și formalităților complexe de la granițe.
Transporturile vor avea nevoie de„precizie militară“. Va fi nevoie de o rețea de depozite de refrigerare pentru păstrarea dozelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS