17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria primeşte cereri pentru tichetele sociale destinate elevilor

Primăria primeşte cereri pentru tichetele sociale destinate elevilor

Primăria Municipiului Craiova a demarat, începând cu data de 08.09.2020, acțiunea de primire a solicitărilor pentru acordarea tichetelor sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional.

Copiii cei mai dezavantajați din învățământul de stat preșcolar (grădiniță), primar și gimnazial, fără sprijin material, cu venituri la nivelul veniturilor sociale minime acordate familiei acestora, beneficiază în anul școlar 2020-2021, de sprijin financiar acordat sub formă de tichet social pe suport electronic în cuantum de 500 de lei/an școlar.

Rechizite
Tichete sociale

Bani pentru haine şi rechizite

Aceste tichete sociale emise pe suport electronic  vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de rechizite şi haine constând în: articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe, precum și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței.

Destinatarul final al acestui sprijin educațional este copilul, titularul tichetului social pe suport electronic pentru sprijin educațional fiind reprezentantul familiei, respectiv reprezentantul legal  al copilului.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească solicitanții

-să aibă domiciliul/reședința pe raza municipiului Craiova;

-să aibă venitul lunar net pe membru de familie realizat în luna iulie a anului curent de până la 1.115 lei (pentru elevii din ciclul primar și gimnazial), respectiv de până la 284 lei (pentru preșcolari);

Bani pentru elevi
Bani pentru elevi

-să facă dovada înscrierii copilului la grădiniţă sau școală, în anul școlar 2020-2021.

Pentru anul şcolar 2020-2021, cererile se depun de către reprezentantul familiei sau de către reprezentantul legal al copilului.

Unde se depun cererile

-str. Mitropolit Firmilian, nr. 14, de luni până joi, între orele 08:00-16:00, iar vinerea între orele 08:00-13:00;

-str. Eustațiu Stoenescu, bl. T8, parter, de luni până joi, între orele 08:00-16:00, iar vinerea între orele 08:00-13:00;

-unitățile de învățământ la care sunt înscriși copiii, potrivit programului stabilit de acestea.

În data de 14.09.2020, programul de depunere a cererilor la sediile Direcției Generale de Asistență Socială Craiova va fi între orele 08:00-13:00.

Tichete sociale pentru achiziționarea de rechizite pentru elevii din familiile defavorizate
Tichete sociale pentru achiziționarea de rechizite pentru elevii din familiile defavorizate

Acte necesare

Cererile se depun însoţite de următoarele

  1. acte de identitate ale părinților/reprezentantului legal (în original și copie);
  2. documente din care rezultă calitatea de reprezentant legal, în original și copie.
  3. certificatele de naștere ale copiilor (original și copie);
  4. dovada înscrierii la grădiniță/școală pentru anul școlar 2020-2021;
  5. certificat de căsătorie părinți în original și copie (după caz);
  6. certificat de deces părinte (unde este cazul) în original și copie;
  7. acte doveditoare privind veniturile realizate de membrii familiei, eliberate de angajator, de organele fiscale sau de alte autorități competente, mandate poștale de plată, extrase de cont, decizii ori dispoziții de stabilire a drepturilor.
  8. hotărârea judecătorească prin care soțul/soția este arestat/arestată preventiv pentru o perioadă mai mare de 30 de zile sau execută o pedeapsă privativă de libertate și nu participă la întreținerea copiilor și, după caz, alte acte doveditoare privind componența familiei (după caz).

Familiile beneficiare de venit minim garantat, conform Legii nr. 416/2001 cu modificările și completările ulterioare, precum și cele beneficiare de prevederile Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, au obligația să depună doar dovada înscrierii copilului/copiilor la grădiniță/școală pentru anul școlar 2020-2021.

Prima evaluare a cererilor depuse, însoțite de actele doveditoare, se va realiza până la data de 14.09.2020, urmând ca Direcția Generală de Asistență Socială Craiova să înainteze lista destinatarilor finali către Instituția Prefectului-Județul Dolj, până la data de 15.09.2020.

Suma de bani de pe tichetul social, aferentă unui an școlar va putea fi folosită timp de un an de zile de la data emiterii, numai pe baza actului de identitate al titularului. Aceste tichete pot fi utilizate numai în unitățile afiliate din raza localității de domiciliu/reședință a fiecărui titular de tichet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS