15.5 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCehia introduce obligativitatea măştii în interior pe întreg teritoriul ţării

Cehia introduce obligativitatea măştii în interior pe întreg teritoriul ţării

Ministrul ceh al Sănătăţii, Adam Vojtech, a anunţat că guvernul va impune de joi obligativitatea de a purta masă în interior pe întreg teritoriul ţării. Numărul de infectări în Cehia, pentru o zi, a ajuns la un nivel record, de 1.164, potrivit Agerpres.

„Am convenit cu experţii că vom introduce obligativitatea de a purta mască în interiorul clădirilor pe întreg teritoriul Cehiei”, a spus el.

Autorităţile au raportat astăzi un număr record de 1.164 de cazuri pentru 24 de ore

Numărul de cazuri zilnice a fost cu regularitate peste 500 în septembrie. Este deja cu mult mai multe decât un vârf precedent de 377 de infectări pentru o zi în martie, în primul val de îmbolnăviri. Însă, astăzi autorităţile au raportat un număr record de 1.164 de cazuri pentru 24 de ore.

Guvernul ceh vrea să evite reintroducerea unor restricţii similare

Guvernul ceh, care a acţionat rapid în martie şi a impus măsuri stricte de izolare pentru a opri răspândirea virusului, vrea să evite reintroducerea unor restricţii similare. Economia s-a contractat cu 11% în perioada aprilie-iunie, comparativ cu acelaşi interval de anul trecut.
Ritmul de înmulţire a cazurilor în Cehia a fost printre cele mai rapide din Europa. Rata de infectări în ultimele două săptămâni a fost mai mare doar în Spania, Franţa, Malta, România şi Croaţia, conform Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), agenţie a UE.

Bilanţul deceselor din Cehia, mai mic decât în multe dintre celelalte ţări europene

Cu toate acestea, bilanţul deceselor din Cehia a rămas mai mic decât în multe dintre celelalte ţări europene. Până astăzi, au fost raportaţi 441 de morţi, dintr-un total de 29.877 de cazuri de îmbolnăvire înregistrate de la începutul pandemiei.

Spitalizările s-au înmulţit în ultima săptămână

Spitalizările s-au înmulţit în ultima săptămână. Numărul lor este, însă, încă la jumătate faţă de nivelurile din prima parte a pandemiei. Guvernul afirmă că multe dintre cazurile noi sunt asimptomatice şi se înregistrează în rândul populaţiei tinere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS