21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUltima fabrică de sticlă din România și-a închis porțile după 400 de ani de activitate continuă

Ultima fabrică de sticlă din România și-a închis porțile după 400 de ani de activitate continuă

O fabrică cu 400 de ani vechime din România şi-a închis definitiv porţile din cauza lipsei comenzilor, pe fondul pandemiei de coronavirus, toţi angajaţii săi fiind concediaţi.

Fabrica de sticlă din Avrig avea 140 de angajaţi, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul său, şi producea obiecte unice de menaj, cum ar fi pahare, căni, vaze, boluri, farfurii, decantere, unele decorate sau gravate după cum solicitau clienţii.

Angajaţii lucrau exclusiv pentru export, iar căderea totală a pieţei în perioadă de „lockdown” cauzată de pandemia de COVID-19 a dus la oprirea tuturor contractelor.   Până în martie, fabrica livra în fiecare lună produse în valoare de minimum 160.000 de euro către ţări precum Germania, Italia, Franţa, Elveţia, Belgia sau Austria, potrivit ziare.com. 

Societatea avea in urma cu 20 de ani peste 1.000 de angajati, iar, inainte de oprirea activitatii, avea doar 120 de persoane. In trecut, aici s-au facut paharele pentru nunta printului Charles cu Diana, s-a lucrat pentru Versace si Tiffany, dar si pentru alte marci foarte cunoscute de pe mapamond.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS