17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsociație de proprietari închisă din cauza COVID-19

Asociație de proprietari închisă din cauza COVID-19

O asociație de proprietari din Craiova s-a închis temporar după ce administratoarea s-a îmbolnăvit de coronavirus. Aceasta a ajuns în spital, iar președintele asociației de proprietari s-a autoizolat, împreună cu familia, la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Asociația de proprietari nr.19 din Brazda lui Novac stă de o săptămână cu ușa închisă. Lângă afișul cu programul de lucru tronează un alt afiș pe care este scris mare „Concediu de odihnă”. În fapt, administratoarea asociației s-a infectat cu noul coronavirus. Angajata asociației de proprietari este la acest moment în spital. Femeia nu este într-o stare prea bună, fiind pe perfuzii.

Asociația nr.19 Brazda lui Novac

„La început nu a știut ce are. A prins-o ploaia și a crezut că este o răceală. S-a simțit tot mai rău, a mers la spital. După ce i-au făcut testul și a ieșt pozitiv și-a dat seama că are COVID. Eu am aflat mai târziu că a venit la asociație o persoană care este infirmieră la Spitalul 3. Au vorbit o oră. La două zile infirmiera respectivă a fost confirmată cu COVID. Nu a trecut mult și a început și administratoarea să se simtă rău. Acum, am înțeles că sunt amândouă în același salon, la spital”, spune Gheorghe Irimescu, președintele Asociației de proprietari 19 Brazda lui Novac.


Președintele asociației, autoizolare la domiciliu

Ușa asociației de proprietari este închisă
Ușa asociației de proprietari este închisă

Singurul dintre reprezentanții asociației de proprietari care a intrat în contact cu angajata infectată cu coronavirus este președintele asociației de proprietari. Drept urmare, acesta a fost nevoit să se autoizoleze împreună cu familia pentru 14 zile la domiciliu. „ Eu nu am făcut testul. Nu mi-a zis nimeni nimic. Cei de la DSP mi-au spus să mă autoizolez. Prin urmare, împreună cu soția am rămas la domiciliu. În privința asociației nu este o problemă. Noi avem bani în cont și furnizorii pot să ia de acolo. Avem din ce să facem plățile. Numai să se facă administratorul bine. În cazul în care eu nu am probleme voi reveni la sediu după cele 14 zile. Voi prelua eu din atribuții și nu vor fi probleme cu listele de plată, încasările și plățile”, a mai spus Gheorghe Irimescu.


Nu se știe cine a intrat în contact direct cu administratoarea

Asociația


Până la acest moment în blocul în care se află sediul asociației de proprietari nu s-a făcut dezinfecție. Mai mult, DSP Dolj nici nu a stabilit persoanele care au intrat în contact direct cu respectiva bolnavă de COVID-19. Nu se știe câți dintre locatarii din Asociația nr.19 Brazda lui Novac au trecut pragul sediului și au intrat în contact cu administratoarea. Normal, acestea trebuie trimise în autizolare în baza unei decizii emise de Direcţia de Sănătate Publică Dolj pentru fiecare, individual. Pot fi contacți direcți persoanele care au avut contact față în față cu un caz de COVID-19 la o distanță mai mică de 2 m și pe o durata de peste 15 minute.
Totodată, este considerată contact direct și persoana care s-a aflat în aceeași încăpere cu un caz de COVID-19, timp de minimum 15 minute și la o distanță mai mică de 2 m.

Gheorghe Irimescu, președintele asoicației de proprietari

Femeia de serviciu de la asociația de proprietari, infectată cu COVID

Un caz de COVID în rândul angajaților s-a înregistrat și la o altă asociație de proprietari din cartierul Brazda lui Novac. De această dată infectată cu coronavirus este femeia de serviciu. Aceasta a fost trimisă în concediu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS