14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiban: A fost reluată căutarea eventualilor supravieţuitori sub ruinele unei clădiri din Beirut

Liban: A fost reluată căutarea eventualilor supravieţuitori sub ruinele unei clădiri din Beirut

O echipă de salvare din Chile împreună cu voluntari din apărarea civilă libaneză au reluat vineri căutările pentru eventuali supravieţuitori ai puternicei explozii înregistrate în urmă cu o lună în portul Beirut, relatează Reuters.

Operaţiunea are loc în condiţii de linişte din partea mulţimii de oameni care asistă la căutări. Echipa chiliană de salvare le-a cerut jurnaliştilor prezenţi să îşi închidă telefoanele pentru ca acestea să nu interfereze cu echipamentele de scanare.

Postul de televiziune libanez MTV a anunţat că salvatorii chilieni au detectat vineri un semn de viaţă, dar acesta era mai slab decât în ziua anterioară.

Joi, o echipă de salvare chiliană sosită în Liban după deflagraţia de la Beirut din 4 august, soldată cu cel puţin 190 de morţi şi aproximativ 6.000 de răniţi, a identificat un semn de viaţă sub ruinele unei clădiri avariate, din cartierul Gemmayze, unul dintre cele mai afectate de puternica explozie.

Salvatorii chilieni, ajutaţi de voluntari din apărarea civilă libaneză, au înlăturat manual dărâmăturile de teamă că eventuala folosire a vreunui echipament ar putea duce la căderea totală a imobilului.

La scurt timp după miezul nopţii, departamentul de pompieri din Beirut a anunţat oprirea activităţilor de căutare, din cauza pericolului existent pentru echipele de salvare.

Anunţul a fost urmat de o reacţie furioasă din partea mulţimii adunate. ”Suntem pregătiţi să aducem macarale, dar vă rugăm să continuaţi căutarea”, a strigat cu disperare o femeie prezentă.

”Nu ştiu cât timp va dura” căutarea, a declarat Francisco Lermanda, membru al echipei de salvare chiliene numite ‘Topos’ (‘Cârtiţele’), pentru postul de televiziune CNN Espanyol. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS