21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIsraelul impune de luni carantină la nivel naţional

Israelul impune de luni carantină la nivel naţional

Israelul va impune, săptămâna viitoare, măsuri parţiale de carantină la nivel naţional. Măsura va fi luată pentru a combate creşterea numărului cazurilor de coronavirus, a anunţat, joi, şeful forţei de lucru împotriva pandemiei, Ronni Gamzu, scrie adevărul, citând Reuters.

Gamzu a spus că Israelul să află într-un „moment crucial“ al eforturilor de aducere sub control a răspândirii Covid-19, în prezent fiind raportate zilnic 3.000 de cazuri noi la o populaţie de nouă milioane de locuitori.

Oficialul a atribuit creşterea apatiei existente în rândul minorităţii arabe faţă de măsurile de distanţare socială şi a ratei ridicate de infecţii în comunităţile de evrei ultraortodocşi, care trăiesc în comunităţi strânse.

Alţi experţi în domeniul sănătăţii au spus că neînţelegerile politice între membrii guvernului de coaliţie al premierului Benjamin Netanyahu au dus la o reacţie lentă la un al doilea val de cazuri, după ce restricţiile naţionale au aplatizat curba infecţiilor, în luna mai.

„Vă rog, fără nunţi acum, fără reuniuni de masă… nicăieri. Sunt oraşe în Israel care vor fi plasate în carantină şi închise, în următoarele săptămâni, care se vor confrunta cu dificultăţi economice, sociale şi personale“, a spus Gamzu.

Aproximativ 30 de comunităţi „roşii“

Acesta a făcut declaraţia după aprobarea în şedinţa de guvern de joi a plasării în carantină a aşa-numitelor „oraşe roşii“, unde ratele de infectare sunt ridicate.

Aproximativ 30 de comunităţi, majoritatea arabe sau cu evrei ultraortodocşi, au fost incluse în această categorie.

În oraşul arab Nazareth, identificat ca „roşu” de către autorităţi, locuitorii nu au respectat restricţiile, organizând petreceri pentru nunţi şi recepţii acasă. Sute de oameni s-au reunit pe alei sau în grădini pentru evenimente care de obicei aveau loc în săli de evenimente care acum sunt închise.

Primăria din Nazareth a anunţat, după declaraţia lui Gamzu, că oraşul este luat ca ţintă în mod nedrept.

În Israel au fost confirmate în total 122.799 de cazuri de infecţii cu noul coronavirus şi 976 de decese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS