16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateContrabandă de țigări cu drona la aproape 2.000 de metri înălțime, în Maramureș

Contrabandă de țigări cu drona la aproape 2.000 de metri înălțime, în Maramureș

Polițiștii de frontieră din Maramureș au descoperit mii de pachete cu țigări de contrabandă. Marfa era adusă din Ucraina și transportată ilegal prin munți de oameni și de drone, scrie Mediafax.

Contrabandiștii acționau în zone de munte, ca să fie mai greu de prins

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni declanșate miercuri la frontiera de nord a țării, aproximativ 8.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Marfa urma să fie transportată și ulterior comercializată pe piața neagră din zonă. O parte din țigări a fost transportată din Ucraina în România cu drona, iar o altă cantitate prin Munții Maramureșului, la o altitudine de 1.930 m.

Miercuri, în Maramureș au avut loc două incidente provocate de contrabandiști.

Prin munţi, cu pachetele în spate

Pe parcursul zilei, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe muntele Pop Ivan, la o altitudine de 1930 metri, mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase. După ce au fost somați de poliție, contrabandiștii au abandonat coletele și au fugit. La fața locului au fost descoperite 15 colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul Poliției de Frontieră, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.440 pachete cu țigări, în valoare de peste 87.000 lei.

Nici drona n-a avut mai mult noroc

Ulterior, aproape de miezul nopții, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu – ITPF Sighetu Marmaţiei au auzit un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care a traversat frontiera din Ucraina în România. Ei au monitorizat traseului aparatului de zbor şi au descoperit, în zona de frontieră, un colet de mici dimensiuni cu țigări de proveniență ucraineană. În colet se aflau 500 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 5.850 lei, care au fost confiscate.

În ambele cazuri se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS