16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrban: Profesorii trebuie să se adapteze astfel încât să poată să predea şi la clasă, şi online

Orban: Profesorii trebuie să se adapteze astfel încât să poată să predea şi la clasă, şi online

Cadrele didactice trebuie să se adapteze astfel încât să poată să predea şi pentru copiii din clasă şi pentru cei care urmăresc lecţiile online, a declarat miercuri premierul Ludovic Orban.

  • „E necesară o adaptare. Cadrele didactice trebuie să înţeleagă faptul că situaţia în care ne găsim este o situaţie în care trebuie să punem pe primul plan sănătatea copiilor şi că trebuie să se adapteze, astfel încât să poată predea şi pentru copiii din clasă şi pentru copiii care urmăresc lecţiile online.
  • Este foarte important acest lucru şi sunt convins că marea majoritate a cadrelor didactice au înţeles acest lucru, mulţi au participat la toate programele de training organizate pe perioada verii”, a declarat miercuri Ludovic Orban.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat marți seară că în cazul în care o școală adoptă sistemul hibrid – desfășurarea cursurilor cu prezența fizică parțială a elevilor și a cadrelor didactice și online parțial – copiii care stau acasă vor urmări live, pe platforme, orele pe care colegii lor le fac cu profesorul la clasă.

Întrebată, la Digi 24, dacă profesorul care desfășoară ora la clasă va trebui apoi să reia toate orele și online, Anisie a spus că acel profesor nu va munci dublu.

  • „Transmisia se face din școală. Deci, în clasă, profesorul intră, intră pe platformă, se conectează și elevii care sunt acasă urmăresc live ce se întâmplă în clasă. Deci, profesorul își desfășoară ora normal, cu elevii din clasă, și urmăresc lecția respectivă și cei de acasă.
  • De cele mai multe ori, și elevii pot face lucrul acesta (conectarea la platformă a profesorului pe care îl așteaptă la oră – n.r.) pentru a economisi timp”, a spus Anisie.

Institutul de Sănătate Publică va prezenta în 7 septembrie o evaluare pentru fiecare localitate privind situația cazurilor de COVID-19, iar în funcție de aceasta consiliile de administrație din școli vor decide în care dintre cele 3 scenarii va începe școala, a declarat marți ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. El a spus că în cel mai dorit scenariu – cursuri la școală – sunt primordiale respectarea unei distanțe de 1 metru între elevi, circuite speciale și diferențierea orarului la clasele primare.

Cele 3 scenarii pentru începerea școlii:

  • Scenariul verde (S1) – desfășurarea cursurilor cu prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice
  • Scenariul galben (S2) – desfășurarea cursurilor cu prezența fizică parțială a elevilor și a cadrelor didactice și online parțial; excepție fac clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a, care participă la cursuri zilnic cu prezență fizică (v. scenariul verde).
  • Scenariul roșu (S3) – desfășurarea cursurilor exclusiv online

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS