5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumăr record de cazuri noi de COVID-19 în Ungaria după începerea anului şcolar

Număr record de cazuri noi de COVID-19 în Ungaria după începerea anului şcolar

Ungaria a înregistrat 365 de cazuri noi de COVID-19 astăzi. Acesta este cel mai mare număr de infectări zilnice de până acum, în condiţiile în care oamenii se întorc din vacanţe şi începe noul an şcolar, relatează Reuters.

Ungaria, ţară cu aproximativ 10 milioane de locuitori, a trecut peste primul val de pandemie de coronavirus cu mai puţine cazuri decât multe alte ţări europene. Până astăzi, numărul total de cazuri înregistrate în ţară se ridica la 6.622, dintre care 619 decese.

Numărul de cazuri a crescut în ultima săptămână de la câteva sute la 2.100

Chiar dacă majoritatea persoanelor cu COVID-19 s-au însănătoşit, numărul de cazuri a crescut în ultima săptămână de la câteva sute la 2.100 până miercuri. Experţii au avertizat în legătură cu o creştere a numărului de infectări în săptămânile următoare odată cu redeschiderea şcolilor.

Guvernul premierului ungar Viktor Orban a decis închiderea graniţelor pentru cetăţenii străini. Excepţie fac însă cetăţenii din celelalte state din Grupul de la Vişegrad (Cehia, Slovacia şi Polonia). Aceştia pot furniza un test negativ de COVID-19 de mai puţin de cinci zile.

Uniunea Europeană a criticat însă măsura pe care a calificat-o drept „discriminatorie“ şi, prin urmare, ilegală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS