14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania nu va avea nevoie de o nouă carantină la nivel național

Germania nu va avea nevoie de o nouă carantină la nivel național

Ministrul german al sănătății, Jens Spahn, a anunţat astăzi că Germania nu va avea nevoie de o nouă carantină impusă la nivel național în timpul iernii pentru a ține sub control pandemia, potrivit Reuters.

Numărul de noi cazuri de coronavirus a crescut accelerat în ultimele săptămâni în Germania, provocând temeri legate de izbucnirea unui al doilea val în țara condusă de cancelarul Angela Merkel. Germania a reușit totuşi să păstreze bilanțul infecțiilor și al deceselor cauzate de COVID-19 relativ scăzut comparativ cu alte țări europene.

Experții învață lucruri noi despre virus în fiecare zi

Ministrul sănătății german Jens Spahn a afirmat că, deși hotărârea de a impune o carantină națională în luna martie a fost decizia corectă la momentul respectiv, o astfel de măsură nu va mai fi necesară. Acesta a precizat că experții și politicienii învață lucruri noi despre virus în fiecare zi.

„Cu siguranță nu va mai fi nevoie să facem asta la nivel național”, a declarat Spahn. Acesta a adăugat că autoritățile regionale ar putea gestiona focarele.

Nu va fi necesară reintroducerea restricțiilor de vizită la azilurile de îngrijire a bătrânilor

„Putem intra în toamnă și iarnă cu încredere”, a punctat acesta în timpul unei conferințe de presă. A afirmat, de asemenea, că nu va fi necesară reintroducerea restricțiilor de vizită la azilurile de îngrijire a bătrânilor.
Spahn a subliniat că oamenii trebuie să rămână în continuare precauți și să respecte măsurile de igienă.

Cancelarul Angela Merkel a avertizat săptămâna trecută că pandemia se va înrăutăți cel mai probabil în cursul iernii.

„Aceasta este o problemă serioasă. La fel de serioasă precum oricare alta care a existat vreodată. Trebuie să continuați să o luați în serios”, a declarat aceasta în timpul unei conferințe de presă.

Merkel s-a întâlnit joia trecută cu liderii landurilor germane. S-a ajuns la un acord privind necesitatea menținerii deschise a școlilor și interzicerii, până la sfârșitul anului, a evenimentelor majore precum meciuri sportive și concerte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS