19.5 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCăutările de locuri de muncă au atins praguri record, în special în ultimele trei luni

Căutările de locuri de muncă au atins praguri record, în special în ultimele trei luni

În acest an, căutările de locuri de muncă au atins praguri record, în special în ultimele trei luni. Vara era, în mod tradiţional, una dintre cele mai liniştite perioade ale anului, când candidaţii erau mai degrabă preocupaţi de concedii decât de schimbări în viaţa profesională, conform digi24.ro.

Aproape 4 milioane de aplicări au fost înregistrate în perioada iunie-august, fiecare lună depăşind recordul dinaintea pandemiei, respectiv de 1,1 milioane de aplicări pe lună, potrivit eJobs.

Candidaţii devin extrem de atenţi la joburile scoase în piaţă

„Dacă în ianuarie sau în februarie angajatorii se plângeau că nu găsesc suficienţi candidaţi, acum sunt poziţii pentru care cu greu fac faţă volumului de CV-uri primite. Această mobilizare masivă s-a văzut în toată ţara, nu doar în Capitală. Candidaţii devin extrem de atenţi la joburile scoase în piaţă, dar şi mult mai flexibili decât până acum.

Vedem tineri care se angajează mult mai devreme. De asemenea, sunt candidaţi mai dispuşi decât înainte la reconversie, dar şi specialişti care, cel puţin pentru moment, acceptă şi poziţii sub nivelul lor de experienţă şi pregătire.

Altă concluzie a ultimelor luni a fost distanţarea faţă de ofertele de joburi pentru străinătate, dar şi faptul că interesul pentru locurile de muncă remote a crescut semnificativ. Au apărut, de altfel, şi mii de astfel de joburi, spre deosebire de perioada dinaintea declanşării pandemiei. Atunci aveam un număr relativ redus de opţiuni work from home”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Platforma a înregistrat 420.000 de candidaţi aflaţi în căutarea unul loc de muncă

Platforma a înregistrat 420.000 de candidaţi aflaţi în căutarea unul loc de muncă în iunie, iulie şi august. Dintre aceştia, aproximativ 100.000 au fost candidaţi noi.
Cei mai mulţi au fost din categoria de vârstă 25-35 de ani, urmaţi de cei cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani.

Angajatorii au scos în piaţă peste 90.000 de locuri de muncă, în ultimele trei luni

Angajatorii au scos în piaţă peste 90.000 de locuri de muncă, în ultimele trei luni. Domeniile pentru care s-au căutat cei mai mulţi angajaţi sunt vânzări, producţie, IT / telecom, call center / BPO sau banking.

„Vara aceasta au lipsit din topul angajatorilor turismul şi horeca, însă ne aşteptăm la o revenire, chiar şi pe acest segment, din toamnă. Începând cu această lună, vom vedea o creştere a numărului de joburi pe toate domeniile”, mai spune Bogdan Badea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS