5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNou record zilnic de infectări cu COVID-19 de la izbucnirea pandemiei în Israel

Nou record zilnic de infectări cu COVID-19 de la izbucnirea pandemiei în Israel

Un nou record zilnic de infectări cu COVID-19 a fost anunţat de Ministerul israelian al Sănătăţii înregistrat luni – 2.180 noi cazuri. Noul an şcolar, cu prezenţa fizică în clasă a elevilor, a început marţi în această ţară, potrivit Agerpres.

Decesele provocate de Covid-19 s-au dublat în august, de la mai puţin de 500 înregistrate la sfârşitul lunii iulie la 946 în prezent. Numărul contagierilor confirmate începând din luna martie a ajuns la 117.000.

Israel a reuşit să înfrâneze primul val al infectărilor cu măsuri stricte adoptate timpuriu, inclusiv închiderea frontierelor. După ridicarea restricţiilor, însă, între mai şi iunie, numărul infecţiilor nu a încetat să crească. Acesta a depăşit pragul de 2.000 de cazuri zilnice.

De peste o lună, Israelul dispune de un coordonator naţional în persoana lui Roni Gamzu, responsabil cu planificarea unui răspuns integrat împotriva pandemiei, prin aşa numitul plan „Shield of Israel” („Scutul Israelului”), bazat pe o amplă implicare a armatei.

Numărul cazurilor confirmate nu scade sub o mie

Deşi cifrele au scăzut punctual, numărul cazurilor confirmate nu scade sub o mie. Israelul nu poate ţine pandemia sub control, afirmă jurnaliştii de la EFE.
Autorităţile au încercat să evite o nouă decretare a stării de izolare. Au impus deocamdată doar limitarea adunărilor de persoane.

Carantina rămâne obligatorie pentru cei care intră în Israel

Carantina rămâne obligatorie pentru cei care intră în Israel. Excepţie fac cei care vin dintr-un grup de 20 de ţări cu rate scăzute de mortalitate, o listă care este actualizată la fiecare 14 zile.

Astăzi, în Israel au început cursurile pentru învăţământul preşcolar, primar şi secundar. Au fost luate măsuri stricte de igienă, distanţare fizică şi control la centrele şcolare, pentru a se evita ca sălile de curs să devină noi focare de contagiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS