12 C
Craiova
miercuri, 21 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Românii colectează tot mai multe DEEE-uri

Românii colectează tot mai multe DEEE-uri

Asociației RoRec anunţă că volumul deșeurilor electrice colectate este în continuuă creşte. 2.000.000 de kilograme DEEE au fost colectate în luna august

Peste 3.500 de comenzi au sosit în luna august la TelVerde, iar operatorii parteneri au fost prezenți pe teren în toate județele.

Deși este o perioadă de vacanță și de relaxare, rata de comenzi nu a scăzut și partenerii autorizați ai Asociației RoRec au onorat miile de solicitări venite de la populație.

Ne bucură faptul că Serviciul Local de Colectare este perceput ca un serviciu oferit comunităților și că mulți dintre cei care au apelat la noi o dată, revin și ne recomandă”, spune Cristian Ionescu, manager RNC.

Este nevoie de sprijinul populației și al autorităților pentru a ne îndeplini obligațiile de țară impuse de normele europene”.

Volumul deșeurilor electrice crește la nivel global cu o rată de 3-4% anual. Conform estimărilor în 2025 se vor genera circa 60 de milioane de tone de deșeuri electrice la nivel mondial. Vă puteți imagina că această cantitate este echivalentul a 290.000 de Statui ale Libertății?

În prioritățile de guvernare ale Uniunii Europene anunțate până în anul 2030, reciclarea deșeurilor electrice este din ce în ce mai necesară, mai importantă.

Legislația națională care transpune standardele europene se traduce în obligativitatea de a colecta selectiv deșeurile electrice, obligativitate care îi revine atât cetățeanului, cât și autorităților locale, firmelor și instituțiilor.

De aceea, colectarea deșeurilor electrice este o parte esențială a efortului colectiv care vizează protecția mediului înconjurător, dezvoltarea unor sisteme eficiente și încurajarea bunelor obiceiuri în rândul populației.

Depozitul în care sunt duse și sortate DEEE -urile colectate

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Rusia înregistrează un număr record de decese cauzate de...

Un număr record de decese cauzate de coronavirus a fost înregistrat în Rusia. 317 bolnavi au murit în ultimele 24 de ore....

Incidenţa cazurilor de COVID-19 în marile orașe ale țării

Judeţul Alba a depăşit Capitala la incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, calculată în ultimele 14 zile, la mia...

37.025 de teste, efectuate în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.927.096 de teste. Dintre acestea,...

România: 69 de decese și 766 de persoane sunt...

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până astăzi, 6.065 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Record de infectări în România: 4848 de cazuri, în...

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până astăzi, 21 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 191.102 cazuri de persoane infectate...

Foștii primari ai Constanței, Radu Mazăre și Decebal Făgădău,...

DNA Constanța i-a trimis în judecată pe foștii primari Radu Mazăre și Decebal Făgădău, împreună cu alți funcționari și cu două persoane...