23.6 C
Craiova
duminică, 26 iunie, 2022
Știri de ultima orăActualitateMasca, obligatorie începând cu vârsta de şase ani în Spania

Masca, obligatorie începând cu vârsta de şase ani în Spania

Începând de la vârsta de şase ani, copiii trebuie să poarte permanent masca în şcolile din Spania. Anunţul a fost făcut joi de guvernul de la Madrid, care doreşte să redeschidă şcolile în pofida înmulţirii cazurilor de COVID-19, potrivit Agerpres.

„Folosirea măştii va fi obligatorie ca regulă generală începând cu vârsta de şase ani, indiferent de păstrarea distanţei“, a declarat ministrul spaniol al educaţiei Isabel Celaa. Anunţul a fost făcut după o reuniune destinată stabilirii unui cadru omogen pe ansamblul ţării pentru începerea anului şcolar.

În ultimele zile au apărut tot mai multe critici faţă de lipsa coordonării între cele 17 regiuni ale Spaniei, care au anunţat una după alta propriile măsuri. Regiunea Cantabria a stârnit o polemică după ce a anunţat că masca va trebui purtată de la vârsta de trei ani.

Elevii trebuie să se spele pe mâini de cel puţin cinci ori pe zi

Deşi elevii vor trebui să păstreze între ei o distanţă de 1,5 metri, cei mici vor putea să se joace între ei fără a respecta această distanţă. O pot face numai cu colegii lor de clasă, pentru a putea fi efectuate mai uşor anchetele epidemiologice în caz de infectare.

Elevii vor trebui, de asemenea, să se spele pe mâini de cel puţin cinci ori pe zi. Dimineaţa le va fi luată temperatura şi clasele vor fi aerisite frecvent.

Redeschiderea şcolilor, intens dezbătută în Spania

Redeschiderea şcolilor, închise în Spania la jumătatea lunii martie, este intens dezbătută. În această ţară, epidemia de COVID-19 a început din nou să progreseze galopant. Profesori şi părinţi ai elevilor sunt îngrijoraţi. Unii dintre părinţi refuză să-şi trimită copiii la şcoală.

În luna iunie numărul zilnic al noilor cazuri scăzuse sub 100

După instituirea unei izolări severe în martie, în luna iunie numărul zilnic al noilor cazuri scăzuse sub 100. În iulie s-a reluat creşterea acestora, în special din cauza turismului, petrecerilor şi localurilor de noapte frecventate mai ales de tineri.

În ultimele 14 zile, Spania a înregistrat cea mai înaltă rată de contagiune în rândul statelor UE

În ultimele 14 zile, Spania a înregistrat 190 de noi cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, cea mai înaltă rată de contagiune în rândul statelor UE. Numărul internărilor şi al deceselor a început de asemenea să crească.

Autorităţile au început să impună din nou restricţii

În acest context, autorităţile au început să impună din nou restricţii. Primăria din Madrid a anunţat joi închiderea parcurilor pe timp de noapte şi a piscinelor. Arhipelagul Balearelor a decis miercuri interzicerea accesului pe plaje noaptea, iar în regiunea sud-estică Murcia vor fi interzise întâlnirile cu mai mult de şase persoane care nu fac parte din acelaşi cămin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

A fugit de război la Kiev, dar locuința în...

O femeie a reușit să plece din orașul Severodonețk,...

ȘTIRI GdS