11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePapa Francisc îşi va relua audienţele generale în prezenţa publicului

Papa Francisc îşi va relua audienţele generale în prezenţa publicului

Tradiţionalele audienţe generale de miercuri, în prezenţa publicului, vor fi reluate de Papa Francisc, începând cu 2 septembrie. Acestea se vor ţine într-o curte închisă a Palatului apostolic şi nu în Piaţa Sf. Petru, a anunţat miercuri Vaticanul, potrivit Agerpres.

Audienţele de miercuri, care nu au mai avut loc în public de peste şase luni din cauza pandemiei de coronavirus, se vor desfăşura în curtea San Damaso a Palatului apostolic. Aici vor fi instalate maximum 500 de locuri pe scaune, conform normelor de securitate sanitară, a declarat un purtător de cuvânt.

Intrarea în curte se va face fără rezervare

Intrarea în curte se va face fără rezervare, cu două ore înainte de audienţă. Aceasta are loc întotdeauna la ora locală 9.30 (7.30 GMT), a precizat Vaticanul.
Cu toate acestea, din cauza configuraţiei locului, este puţin probabil ca Papa Francisc să meargă acolo la bordul papamobilului, aşa cum făcea adesea în Piaţa Sf. Petru.

26 februarie, ultima sa audienţă generală de miercuri

Ultima sa audienţă generală de miercuri datează din 26 februarie. Papa argentinian, foarte dornic de contacte directe, a strâns atunci mâinile a zeci de credincioşi şi a sărutat câţiva copii, aşezaţi în primul rând al unei mulţimi de 12.000 de persoane.

San Damaso este curtea principală a Palatului apostolic. Este locul de primire a şefilor de stat şi de guvern şi a altor oficiali primiţi de Suveranul Pontif. Ea este, de asemenea, folosită de papi pentru a se întâlni uneori cu grupuri de pelerini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS