17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus în lume: Bilanțul global se apropie de pragul de 24 de milioane de îmbolnăviri

Coronavirus în lume: Bilanțul global se apropie de pragul de 24 de milioane de îmbolnăviri

Numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 a ajuns la 23.812.221, dintre care 16.362.337 sunt pacienți vindecați, iar 817.016 de oameni au pierdut bătălia cu boala, potrivit datelor centralizate pe worlodmeters.info.

  • Gaza a intrat în carantină totală după ce a înregistrat primele cazuri de îmbolnăviri în afara focarelor izolate. Situația ar putea deveni dramatică în condițiile unui sistem de sănătate fragil.
  • Pandemia de coronavirus produce efecte și în plan politic. Nominalizat pentru un nou mandat la Casa Albă de către congresul republicanilor, președintele Donald Trump a susținut că democrații se folosesc de pandemie pentru a frauda alegerile din noiembrie. El a reluat astfel acuzațiile privind utilizarea pe scară largă a votului prin corespondență, în condițiile măsurilor de protecție impuse de pandemie.
  • În Brazilia, președintele Jair Bolsonaro a lansat un nou atac la adresa jurnaliștilor pe care i-a făcut lași. El a adăugat că aceștia riscă să moară de Covid pentru că nu sunt atletici.
  • Usain Bolt se află în carantină și a făcut un test Covid imediat după petrecerea de ziua sa de naștere la care au participat mai multe vedete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS