24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia comemorează 4 ani de la seismul devastator de la Amatrice

Italia comemorează 4 ani de la seismul devastator de la Amatrice

Italia comemorează astăzi 4 ani de la seismul devastator de la Amatrice. Acesta a lăsat în urmă aproape 300 de morţi. Lucrările de reconstrucţie sunt, în prezent, în cea mai mare parte nefinalizate. Asta, în pofida promisiunilor, după cum recunosc chiar autorităţile, potrivit Agerpres.

Un violent cutremur localitatea Amatrice şi mai multe comune învecinate din regiunea muntoasă Marche, din centrul Italiei, la 24 august 2016, la ora 3.36. Locuitorii au fost surprinşi în timp ce dormeau.
Clopotele au răsunat astăzi dimineaţă la Amatrice exact la ora la care a avut loc seismul. Au fost citite numele victimelor moarte sub dărâmături, a relatat presa italiană.

Preşedintele italian Sergio Mattarella şi-a exprimat „solidaritatea către toate victimele şi familiile lor“

Patru ani mai târziu, sunt prevăzute să aibă loc mai multe comemorări, cu prezenţa inclusiv a premierului Giuseppe Conte. Acestea vor fi, însă, limitate din cauza epidemiei de coronavirus.
Pentru comemorarea „acestei nopţi dramatice“, care a lăsat şi „peste 40.000 de sinistraţi“, preşedintele italian Sergio Mattarella şi-a exprimat într-un comunicat „solidaritatea către toate victimele şi familiile lor“.

În cele 138 de localităţi afectate au fost avariate 80.000 de imobile private

În cele 138 de localităţi afectate, majoritatea de sub 5.000 de locuitori, au fost avariate 80.000 de imobile private, dintre care 50.000 grav. Au fost depuse 11.000 de cereri de ajutoare publice şi au fost deblocate 526 milioane de euro, conform La Repubblica.

Mai puţin de 8% din şantierele publice au fost finalizate în ultimii 4 ani

„Munca de reconstrucţie a localităţilor distruse nu este terminată şi continuă cu dificultăţi mai ales de ordin birocratic“, a precizat preşedintele Sergio Mattarella.
Mai puţin de 8% din şantierele publice au fost finalizate în ultimii 4 ani, potrivit unui raport oficial dezvăluit de cotidianul La Repubblica.
„Până astăzi, au fost realizate numai 186 de intervenţii publice din cele 2.347 prevăzute. Adică un nimic de 7,92%“, în vreme ce şantierele private avansează mult mai rapid, se precizeză în La Repubblica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS