3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Tătaru, aflat pe litoral: „În toate stațiunile, am văzut nereguli”

Ministrul Tătaru, aflat pe litoral: „În toate stațiunile, am văzut nereguli”

În urma unei vizite rapide, pe litoral, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a observat nereguli în toate stațiunile estivale. Principalii vinovați sunt considerați agenții economici care uită de măsurile de protecție sanitară, caz în care turiștii nu mai țin cont de distanțarea fizică obligatorie.

Nu se respectă distanțarea și mulți turiști nu poartă mască deși se află în locuri aglomerate, a constatat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, aflat în vizită în Constanța.

„Suntem într-un sezon estival diferit de celelalte sezoane și ar trebui să respectăm acele norme de desfășurare și funcționare a acelor activități. În toate stațiunile, am văzut nereguli. Agenții economici ar trebui să respecte acele reguli. Populația vine, vrea relaxare, ajunge la mare. Recomand acestor administratori, în măsura în care doresc să își desfășoare activitatea, să respecte acele reguli”, a spus ministrul Sănătății.

Nici o plajă nu a fost închisă

Ministrul Sănătății a fost întrebat dacă ar face plajă cu familia pe litoralul românesc.

“Dacă aș respecta nişte reguli, aş face. Pe litoralul românesc acolo unde aş găsi aceste locuri. Dacă nu aş găsi aceste locuri şi nu s-ar respecta, nu aş face.  Haideţi să păstrăm acea distanţare fizică, haideţi să păstrăm acea – am văzut astăzi dimineaţă în Constanţa – acel port al măştii în locurile aglomerate, în locurile închise! Sunt momente când poate unii dintre noi uităm, haideţi să ne reamintim şi să punem această mască”, a spus Nelu Tătaru.

Nicio plajă unde nu se respectă regulile nu a fost închisă până acum, iar ministrul Sănătății a fost întrebat de ce?

„Ministerul Sănătăţii este cel care vine,  face anumite verificări, nu este cel care ia măsurile, este cel care le impune. La nivelul Ministerului de Interne, după cum ştiţi şi legea spune foarte clar, Poliţia, Jandarmeria, Poliţia Locală, DSU, pompierii. Noi nu facem decât să creăm acele reguli, acele norme ca o activitatea economică cum este şi cea dezvoltată pe litoral să se poată desfăşura”, a spus Nelu Tătaru.

Medicii atrag atenția că multe persoane s-au întors de pe litoral infectate cu coronavirus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS