10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtest inedit într-o comună din Dolj

Protest inedit într-o comună din Dolj

Unii dintre locuitorii din comuna doljeană Malu Mare au protestat sâmbătă într-un mod inedit. Aceștia au afișat pancarte pe podul de peste pârâul Valea Ilenei din localitate. Pe afișe erau scrise mesaje precum: „Reparați podul morții” , „Corupția ucide”, „Așteptați să cadă microbuzele cu copii ?”.

Protes pe podul din localitatea Malu Mare/foto:pagina Facebook-Dita Ady

Este cunoscut faptul că pe podului de peste pârâul Valea Ilenei din comuna Malu Mare, se circulă cu restricţii de trei ani. Lucrările de reabilitare şi consolidare a podului trebuia finalizate încă din septembrie 2017, dar constructorul – firma italiană SECOL, a tărăgănat atât de mult lucrurile încât totul s-a transformat într-un eşec. Şi, implicit, într-un calvar pentru miile de şoferi care circulă zilnic pe DN 55.

Imagine a degradării la podul de la Malu Mare
Imagine a degradării la podul de la Malu Mare

Contractul de aproape 80 de milioane de lei semnat în noiembrie 2013 de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova cu SECOL (Societa Edile Costruzioni e Lavori SA), ca lider de asociere, avea ca obiectiv „Consolidare şi amenajare scurgere ape DN 55 km 4+400 – km 71+100“. Mai exact, era vorba de reabilitarea drumului Craiova – Bechet, la pachet cu podurile şi podeţele de pe acesta.

Până la urmă, totul a fost un fiasco, iar podul de la kilometrul 11, de pe raza comunei Malu Mare, s-a dovedit marele eşec al firmei italiene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS