10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO pereche de ochelari care a aparținut lui Gandhi, vândută cu 288.000 de euro la licitaţie în Anglia

O pereche de ochelari care a aparținut lui Gandhi, vândută cu 288.000 de euro la licitaţie în Anglia

O pereche de ochelari rotunzi care i-a aparţinut părintelui independenţei Indiei, Mahatma Gandhi a fost vândută pentru suma de 260.000 de lire sterline (circa 288.000 de euro), a anunţat casa de licitaţii East Bristol Auctions. Ochelarii au fost oferiți, „în semn de mulțumire pentru o faptă bună”.

Casa de licitaţii a postat pe Instagram un clip video însoțit de următoarele precizări:

„Uitaţi-vă la momentul în care ochelarii lui Gandhi au fost adjudecaţi pentru 260.000 de lire sterline. I-am găsit în urmă cu doar 4 săptămâni în căsuţa noastră poştală, lăsată acolo de un domn al cărui unchi îi primise chiar de la Gandhi. Un rezultat incredibil pentru un obiect incredibil!”

Licitatorul Andrew Stowe a povestit că perechea de ochelari rotunzi, cu rame aurite este cea mai importantă descoperire din istoria firmei. Aceștia au o valoare estimată între 10.000 şi 15.000 de lire sterline –

Ochelarii au fost lăsaţi într-un plic depus în cutia poştală a casei de licitaţii din Bristol.

După ce i-a analizat, Stowe a fost uimit să descopere că ochelarii au fost într-adevăr purtaţi de liderul indian pentru drepturi civile.

Stowe a povestit că proprietarul i-a explicat că ochelarii au fost transmişi din generaţie în generaţie în familia sa. Aceasta după ce o rudă l-a întâlnit pe Gandhi într-o vizită în Africa de Sud în anii 1920.

„Am analizat informaţiile şi totul se potriveşte, chiar şi data la care Gandhi a început să poarte ochelari. Probabil este una dintre primele perechi pe care le-a purtat, având în vedere că ochelarii au dioptrii mici. Se ştia că el îşi dăruia lucrurile”, a completat acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS