15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânii care tranzitează în mai puţin de 12 ore Serbia nu vor mai prezenta un test COVID-19

Românii care tranzitează în mai puţin de 12 ore Serbia nu vor mai prezenta un test COVID-19

Tranzitul persoanelor care călătoresc din România prin Serbia, şi care nu depăşeşte 12 ore, este permis fără obligativitatea prezentării unui test molecular negativ (PCR), a informat astăzi Ministerul Afacerilor Externe.

În seara zilei joi, autorităţile sârbe au publicat o nouă decizie pentru revizuirea condiţiilor de intrare şi tranzit în Republica Serbia. Acasta este aplicabilă persoanelor care sosesc din România, Bulgaria, Croaţia şi Macedonia de Nord.

„Conform noilor prevederi, începând cu 20 august, tranzitul persoanelor care călătoresc din România, Bulgaria, Croaţia sau Macedonia de Nord, şi care nu depăşeşte o durată de 12 ore, este permis fără obligativitatea prezentării unui test molecular negativ (PCR) pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2. Sunt exceptate de la obligativitatea prezentării unui test molecular negativ persoanele care intră pe teritoriul Republicii Serbia dinspre unul dintre cele patru state menţionate anterior, dacă persoanele în cauză au fost doar în tranzit, pentru nu mai mult de 12 ore, pe teritoriul acestora“, se precizează într-un comunicat.

MAE reaminteşte că, în celelalte cazuri, intrarea cetăţenilor străini care sosesc din România, Bulgaria, Croaţia şi Macedonia de Nord în Republica Serbia se poate realiza doar cu prezentarea unui test molecular negativ (PCR) pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2. Acesta trebuie să fie efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării, în laboratoare acreditate la nivel naţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS