11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePuerta del Sol, kilometrul 0 al Madridului, a devenit zonă pietonală

Puerta del Sol, kilometrul 0 al Madridului, a devenit zonă pietonală

În cadrul unei acțiuni care urmărește reducerea poluării, toate străzile care se întâlnesc în Puerta del Sol, kilometrul 0 al Madridului, au fost transformate în zone pietonale, conform Hotnews.

Puerta del Sol, kilometrul 0 al capitalei Spaniei, este acum o zonă liberă de maşini. Autorităţile au decis să extindă cu 5.000 de metri pătraţi suprafața pietonală existentă. Primarul Madridului, José Luis Martínez-Almeida, a inaugurat, joi, noua zonă pietonală din centrul oraşului.

Autoritățile au luat și alte măsuri pentru reducerea poluării

Autoritățile au luat și alte măsuri pentru reducerea poluării: promovarea transportului eco; folosirea bicicletelor electrice şi subvenţii de 12,5 milioane de euro pentru înlocuirea centralelor termice pe cărbuni şi motorină, precum şi 2,5 milioane pentru reînnoirea maşinilor de taxi.

Madrid se află în topul capitalelor cu cea mai mare poluare din Europa

Măsurile acestea urmăresc să reducă poluarea din Madrid. Acesta se află în topul capitalelor cu cea mai mare poluare din Europa. În 2019, Comisia Europeană a fost pe punctul să amendeze capitala Spaniei pentru nivelul ridicat de dioxid de azot, produs de maşinile din oraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS