11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCiolacu, întrebat dacă votul la moțiunea de cenzură ar putea fi amânat după alegerile locale: "Exclus"

Ciolacu, întrebat dacă votul la moțiunea de cenzură ar putea fi amânat după alegerile locale: „Exclus”

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că este exclus ca moţiunea de cenzură să nu fie votată până în 27 septembrie, când au loc alegerile locale și că vrea ca votul să aibă loc „cât mai repede”.

Întrebat vineri dacă „există vreo şansă” ca moţiunea să nu fie votată până în 27 septembrie, Ciolacu a răspuns: „Din punctul meu de vedere, exclus”.

De asemenea, chestionat dacă nu există un risc de neconstituţionalitate dacă moţiunea de cenzură depusă şi citită într-o sesiune extraordinară va fi votată într-o sesiune ordinară, adică după 1 septembrie, Ciolacu a răspuns: „Nu e nicio problemă. Nu am văzut nicio problemă în Constituţie care să explice aşa ceva”.

El a mai spus că PSD va lua o decizie săptămâna viitoare privind data votului la moțiune:

„PSD nu are suficiente voturi de a trece această moţiune de cenzură şi purtăm discuţii şi negocieri cu alţi lideri cu reprezentare parlamentară. Şi în continuare purtăm aceste discuţii – asta înseamnă jocul politic şi democratic. Săptămâna viitoare vom veni cu decizia cu privire la dată. Sunt foarte sigur că moţiunea va trece, dar trebuie să discutăm toate detaliile cu partenerii noştri”.

Guvernul a depus vineri la Curtea Constituțională sesizarea în care invocă un conflict juridic de natură constituțională determinat de moțiunea de cenzură. Curtea Constituțională a dat termen 1 septembrie Guvernului și Parlamentului pentru a-și prezenta punctele de vedere pe sesizarea depusă de Cabinetul Orban.

După ce PNL a depus vineri la Curtea Constituțională o contestație privind moțiunea de cenzură, Comitetul Executiv al PSD a amânat decizia în privința datei la care să se voteze aceasta. În spatele ușilor închise, liderii PSD au decis să amâne o decizie în acest sens până după ce va fi validată noua conducere a partidului. Surse social democrate au declarat pentru HotNews.ro că discuțiile au fost centrate pe racolările făcute de PNL la nivel parlamentar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS