18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEgipt: Nici o persoană nu mai intră în țară fără un test negativ de COVID-19

Egipt: Nici o persoană nu mai intră în țară fără un test negativ de COVID-19

Guvernul de la Cairo le va solicita tuturor persoanelor care intră în Egipt de la 1 septembrie să prezinte rezultatul negativ al unui test Real Time PCR pentru noul coronavirus, a anunţat miercuri premierul egiptean Mostafa Madbouly, transmite Reuters.

De asemenea, Egiptul va permite de la 28 august reluarea în moschei a rugăciunii tradiţionale musulmane din fiecare vineri, cu respectarea unor protocoale strice de igienă şi siguranţă care vor fi emise de autorităţile abilitate egiptene.

Egiptul a confirmat miercuri încă 13 decese şi 161 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate de la începutul pandemiei ajungând astfel la 96.914. În ultimele 18 zile au fost raportate sub 200 de noi cazuri zilnic. Recordul a fost înregistrat în 19 iunie, cu 1.774 de noi cazuri.

Numărul pacienţilor cu COVID-19 care s-au vindecat era miercuri de 62.553, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătăţii egiptean, Khaled Megahed.

În ultimele şase săptămâni numărul deceselor cauzate de COVID-19 în Egipt a început să scadă treptat. La începutul lunii iulie Egiptul a reluat zborurile internaţionale şi a redeschis teatrele, cinematografele, restaurantele şi hotelurile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS