16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMii de argentinieni au manifestat împotriva carantinei impuse de guvern

Mii de argentinieni au manifestat împotriva carantinei impuse de guvern

La Buenos Aires şi în alte oraşe din Argentina, mii de persoane au manifestat ieri împotriva izolării impuse de guvern pentru a lupta împotriva coronavirusului. În prezent, Argentina se confruntă cu o creştere puternică a contaminărilor, potrivit Agerpres.

Guvernul a anunţat vineri prelungirea, până pe 30 august, a măsurilor de izolare în zona metropolitană a capitalei, care reprezintă 90% din cazurile înregistrate în Argentina.
Manifestaţia de la Buenos Aires a fost convocată pe reţelele sociale şi susţinută de opoziţia faţă de preşedintele Alberto Fernandez.

Manifestanţii au cerut şi măsuri contra insecurităţii şi corupţiei

În sloganuri antiizolare, manifestanţii s-au exprimat, de asemenea, împotriva reformei judiciare lansate de autorităţi. Au cerut şi măsuri contra insecurităţii şi corupţiei.

Un manifestant, Gustavo Alvarez, a acuzat guvernul că se foloseşte de măsurile de izolare pentru a controla populaţia: „Vor să ne domine prin boală şi izolare. Oamenii trebuie să se răzvrătească“.

Demonstranţii, care purtau măşti, dar nu respectau distanţarea de siguranţă, au scandat „Libertate, libertate!“.

Demonstraţii similare au avut loc ieri şi în principalele oraşe ale Argentinei

Manifestaţia de la Buenos Aires nu este prima de acest gen, dar a fost cea mai importantă din punct de vedere numeric. Demonstraţii similare au avut loc ieri şi în principalele oraşe ale Argentinei.

Argentina a depăşit 5.000 de noi contaminări pe zi în ultimele şapte zile

Potrivit ultimului bilanţ, Argentina a înregistrat 294.556 de cazuri de contaminare cu coronavirus şi 5.750 de decese. Numărul de noi contaminări a depăşit 5.000 pe zi în ultimele şapte zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS