22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoul val de cazuri COVID-19 din Coreea de Sud, identificat la o biserică

Noul val de cazuri COVID-19 din Coreea de Sud, identificat la o biserică

În Coreea de Sud s-au înregistrart ieri 279 de cazuri de COVID-19. Este un record al raportărilor zilnice în ultimele cinci luni. Cele mai multe cazuri au fost identificate în cadrul unei biserici al cărei lider este un critic al președintelui Moon Jae-in, scrie BBC.

Coreea de Sud a înregistrat duminică 279 de cazuri noi de COVID-19. A fost pentru prima dată din luna martie când noile infecții zilnice au depășit pragul de 200. Acest lucru a dus la un bilanț total de 15.318 cazuri în toată țara.

Cel puțin 193 dintre noile cazuri au fost înregistrate în cadrul Bisericii Sarang Jeil

Cel puțin 193 dintre noile cazuri au fost înregistrate în cadrul Bisericii Sarang Jeil, potrivit autorităților din Seul. Președintele Moon a avertizat că această cifră ar putea crește, deoarece oficialii din domeniul sănătății se grăbesc să-i testeze pe toți cei 4.066 membri ai bisericii.

Pastorul este de ani buni un critic al președintelui

Pastorul, în vârstă de 63 de ani, este de ani buni un critic al președintelui. Acesta a organizat mai multe mitinguri antiguvernamentale la Seul. La sfârșitul săptămânii trecute, a încălcat regulile de izolare participând el însuși la o astfel de întrunire.
Jun Kwang-hoon le-a spus adepților săi că este „un gest patriotism să fie uciși de coronavirus“, iar „cei care au contractat deja această boală se vor vindeca dacă participă la demonstrațiile anti-guvernamentale“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS