-4.5 C
Craiova
miercuri, 26 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateVIDEO. Românii se împing cu jandarmii ca să intre la slujbă, în plină pandemie

VIDEO. Românii se împing cu jandarmii ca să intre la slujbă, în plină pandemie

Credincioșii s-au împins cu jandarmii, ca să intre la slujba prilejuită de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, arată Digi24. Materialul VIDEO poate fi vizionat aici.

Porțile Catedralei Meșterului Manole din Curtea de Argeș au fost închise, iar slujba s-a ținut în aer liber, în fața noii biserici regale. Regulile de protecție sanitară au permis ca pe cei 3000 de metri pătrați să poată intra un număr limitat de credincioși.

„Ușor, ușor, hei, hei, așteptați, haideți mai în spate”. Îndemnurile jandarmului au fost în zadar.

„Am venit să ne rugăm. Și de la distanță ne ajută”, se consolează un credincios.

Cei care au reușit să intre în perimetrul amenajat au adus cu ei coșuri cu mâncare și icoane.

– Ce o să faceți cu toată mâncarea asta după ce se termină slujba?

– O mâncăm, o dăm de pomană.

1000 de oameni au participat la slujbă

Forțele de ordine au patrulat permanent printre cei prezenți la slujbă și i-au obligat să respecte măsurile de protecție.

„O dată dacă mai dai masca aia jos, te dau afară! Eu ți-am spus, te-am avertizat” – îi spune un jandarm supărat unui enoriaș.

Aproape 1.000 de oameni au asistat la slujba desfășurată la Mănăstirea Curtea de Argeș. În anii anteriori, de Sfânta Maria soseau aici peste 20.000 de pelerini din toată țara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Membru al unei grupări de cămătari, după gratii

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un bărbat deferit justiţiei într-un dosar de camătă, șantaj, trafic de persoane și proxenetism. Bărbatul a fost arestat în decembrie 2020, iar de atunci a rămas după gratii. Alături de bărbatul arestat preventiv au fost trimişi în judecată alţi şapte inculpaţi, membrii unei grupări infracționale care acționa încă din 2016 în județele Dolj și Argeș, după cum susţin procurorii DIICOT.

ȘTIRI GdS