17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Marinei

Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Marinei

Prezent la Ziua Marinei, președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj adaptat la realitatea pandemiei de coronavirus. Iată o parte din declarațiile președintelui:

”La mulți tuturor. Cel mai potrivit prilej pentru a ne manifesta prețuirea față de cei care își fac datoria pe mările și oceanele lumii sub drapelul tricolor. Tot astăzi, aducem cu profundă recunoștință un omagiu eroilor mărilor căzuți la datorie.

Anul acesta, din păcate, amploarea manifestărilor este restricționată. Criza generată de pandemie reprezintă un test dur pentru capacitatea statelor, dar și a fiecăruia dintre noi, de a ne adapta, cu voință de acțiune comună, la o realitate diferită.

Este esențial să ne consolidăm capacitatea de anticipație și de reacție instituțională. Este necesar să identificăm și să implementăm rapid soluții eficiente pentru a răspunde dificultăților pe care crize de o asemenea anvergură (ca pandemia – n.r.) le pot genera în p lan economic, dar și în plan social.

Apreciez sprijinul acordate de Forțele Navale structurilor MAI, Ministerului Sănătății și autorităților locale prin preluarea unor obiective de patrulare, asigurarea de personal specializat și operaționalizarea unui spital militar ROL2 la Constanța.

Forţele Navale Române, de la a căror înfiinţare se împlinesc anul acesta 160 de ani, sunt parte importantă a Armatei României, acţionează alături de camarazii lor din NATO pentru ca mările şi oceanele să fie mai sigure. Dar misiunile Forţelor Navale nu pot fi îndeplinite doar prin abnegaţia şi implicarea marinarilor, fiind necesare echipamente performante cu care să-şi realizeze sarcinile încredinţate, la cele mai înalte standarde.

Eforturile pe care marinarii le fac pentru a-şi îndeplini misiunile, în condiţii pe care şi le-ar dori mai bune, spun totul despre dedicarea şi capacitatea lor de sacrificiu. Alocarea, începând cu anul 2017, a 2% din Produsul Intern Brut pentru bugetul Apărării şi garanţia acordării acestor resurse pe termen lung au creat condiţiile necesare pentru modernizarea înzestrării Armatei României, inclusiv a Forţelor Navale, ceea ce constituie şi un impuls necesar revigorării industriei naţionale de apărare.

Dragi marinari, vă mulțumesc pentru patriotismul și profesionalismul vostru! Vă doresc multă sănătate și mult succes în activitate!”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS