11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMexicul prelungește închiderea frontierei cu SUA până la 21 septembrie

Mexicul prelungește închiderea frontierei cu SUA până la 21 septembrie

Măsura de închidere a frontierei Mexicului, de 3.200 de kilometri, cu SUA va fi prelungită până la 21 septembrie, potrivit presei locale, conform Agerpres.

„Le-am spus deja SUA că ideea noastră este că termenul limită ar trebui să fie prelungit din cauza a ceea ce avem de-a lungul părţii lor de frontieră“, a declarat ministrul de externe mexican Marcelo Ebrard. Acesta se referă la o creştere a cazurilor de contaminare cu SARS-CoV-2 în sud-vestul SUA.
„Graniţa nu poate fi deschisă chiar acum“, a declarat ministrul. Acesta a spus că frontiera dintre cele două state să rămână închisă cu încă o lună.

Măsura de închidere a frontierei dintre SUA şi Mexic a intrat în vigoare pe 21 martie

Măsura de închidere a frontierei dintre SUA şi Mexic a fost deja prelungită de mai multe ori. Aceasta a intrat în vigoare pe 21 martie. Ultima măsură în acest sens urma să expire la 21 august.

SUA, pe prima poziţie pe lista ţărilor cele mai lovite de noul coronavirus în lume

America Latină şi SUA sunt printre ţările cele mai afectate de pandemia de COVID-19 pe plan mondial.
SUA figurează pe prima poziţie pe lista ţărilor cele mai lovite de noul coronavirus în lume. Aici au fost înregistrate peste 5 milioane de cazuri de contaminări cu SARS-CoV-2 şi peste 167.000 de decese, conform unui bilanţ al Universităţii John Hopkins.

Mexicul, pe locul al şaselea în lume în această privinţă

Mexicul a înregistrat, până în prezent, 542.500 de infecţii, situându-se pe locul al şaselea în lume în această privinţă, şi peste 57.200 decese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS