12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTătaru: Starea de alertă ar putea fi prelungită

Tătaru: Starea de alertă ar putea fi prelungită

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că starea de alertă ar putea fi prelungită, dacă așa va decide Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care se va întruni înainte de ședința de Guvern. Starea de alertă expiră în 14 august.

Nelu Tătaru a declarat, joi, într-o conferință de presă, că va avea loc ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) înainte de ședința de Guvern de vineri, deoarece ar putea fi luată în calcul prelungirea stării de alertă.

„Înaintea ședinței de Guvern (va fi ședința CNSU – n.r.) pentru că la ședința de Guvern va trebui să dăm și o hotărâre în sensul prelungirii stării de alertă, dacă ea este luată în calcul de CNSU și de premierul Ludovic Orban”, a spus Tătaru, la Academia Română.

Starea de alertă pe teritoriul României expiră în 14 august.

„Suntem în apropierea unei perioade în care va trebui să prelungim o stare de alertă. Vom avea o săptămână cu un număr crescut de cazuri. Suntem în plin sezon estival, în plin sezon de relaxări, suntem într-un moment în care avem un număr mare de cazuri, testăm un  număr mare de suspecți de infecție cu COVID și secundar vom avea și un număr mare de rezultate pozitive. Esența este ca aceste rezultate pozitive să le putem gestiona.  În contextul in care nimeni din țara asta nu o să respecte niște regulii și nu vom încetini acea transmitere comunitară, putem ajunge și la mai multe cazuri”, a declarat joi, ministru Nelu Tătaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS