10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProvincia spaniolă Galicia interzice fumatul pe străzile şi terasele foarte aglomerate

Provincia spaniolă Galicia interzice fumatul pe străzile şi terasele foarte aglomerate

Provincia spaniolă Galicia a luat o măsură inedită în Spania. Aceasta interzice de astăzi fumatul pe străzile și terasele cafenelelor unde nu este posibilă menținerea unei distanțe de securitate de cel puțin doi metri între persoane, potrivit Hotnews.

Societatea spaniolă de epidemiologie a recomandat, la sfârșitul lui iulie, interzicerea fumatului în exterior. Recomandarea a fost făcută deoarece „fumătorii care sunt infectați cu COVID-19 și sunt asimptomatici pot emite picături care conțin virusul. În felul acesta atrag riscuri pentru restul populației“.

Galicia a luat și alte măsuri preventive

Galicia, care are 30 cazuri detectate la 100.000 de locuitori, față de 97 cazuri/100.000 locuitori în restul Spaniei, a luat și alte măsuri preventive. Printre acstea, restrângerea numărului de clienți în magazine, interdicția reuniunilor de peste zece persoane sau limitarea vieții nocturne.

În afară de insulele Canare, purtatul măștii este obligatoriu în întreaga Spanie. Aceasta este una dintre cele mai afectate țări de pandemie, cu 28.579 de decese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS