13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePericolul din Parcul " Nicolae Romanescu"

Pericolul din Parcul ” Nicolae Romanescu”

O craioveancă povesteşte că a ieşit duminica trecută la plimbare în Parcul „Nicolae Romanescu” şi că după cinci minute a sunat la SMURD, pentru că s-a ales cu o căzătură zdravănă într-una din gropile existente în spaţiul verde de lângă luciul de apă pe care stau lebedele. Femeia spune că a avut nevoie de îngrijiri medicale. În prezent poartă orteză la picior. Ea spune că după accident a sesizat autorităţile pentru a lua măsurile necesare, dar şi că va da primăria în judecată şi va cere despăgubiri materiale.

Cum a ajuns să îi înghită piciorul o groapă

O zi frumoasă de duminică, plănuită ca un moment de relaxare cu familia şi copii în Parcul „Nicolae Romanescu”, s-a transformat, în câteva clipe, într-un coşmar pentru o craioveancă. Luciana Şoşea spune că după ce a intrat în parc a dorit să admire lebedele. Nu a mai reuşit să se bucure de peisaj pentru că, brusc, a căzut într-o groapă adâncă în care i-a rămas înţepenit piciorul. Nu a fost o căzătură oarecare, pentru că a avut nevoie de ajutor ca să iasă de acolo şi apoi de îngrijiri medicale.

„Am ieşit duminică la o plimbare în parc. Am vrut să vedem şi noi lebedele şi pentru a ajunge la ele era nevoie să trecem prin spaţiul verde din faţa lacului, pe care stau aceste păsări. Numai că în acest spaţiu verde era o groapă pe care nu am văzut-o care pur şi simplu mi-a „înghiţit” piciorul. Am intrat în acea groapă până la şold. Au fost momente groaznice. Am avut nevoie de ajutorul soţului să mă scoată de acolo, să mă ducă pe bancă. Apoi, am sunat la 112 şi a venit SMURD-ul. Am fost la spital şi după mai multe investigaţii, medicii au stabilit că am entorsă la genunchi şi o fisură la gleznă. Iniţial, mi-au pus gips dar s-a deteriorat repede, nici nu am apucat să plec cu el. Apoi mi-au recomandat să port orteză două săptămâni. După această perioadă trebuie să fac RMN şi apoi mai vedem ce va fi”, a declarat pentru GdS, Luciana Şoşea.

Mi-au spus că e canalul colector al Craiovei, care poate înghiţi un excavator

Craioveanca spune că a sesizat incidentul din parc atât la poliţie, cât şi la Telefonul Cetăţeanului. După aceste demersuri, ea spune că a primit mai multe apleuri telefonice de la reprezentanţii administraţiei locale. Aşa a aflat că de fapt ar fi căzut într-o groapă care ar înghiţi chiar şi un excavator, căci prin locul respectiv ar trece chiar canalul colector al oraşului.

„Odată ce am sunat la 112 am solicitat nu numai un echipaj medical, ci şi un echipaj de poliţie să sesizez accidentul. Apoi, am sunat şi la Telefonul Cetăţeanului să spun ce am păţit. După aceste demersuri, am primit mai multe apeluri telefonice de la reprezentanţii administraţiei locale. Am fost sunată de administratorul parcului, care mi-a spus că de fapt am căzut în canalul colector al Craiovei şi că acolo poate să cadă chiar un excavator. Am fost întrebată şi cu ce mă pot ajuta şi am spus că eu trebuie să fac mâncare pentru doi copii, trebuie să îi şi plimb şi nu mă ajută nimeni.

De asemenea, am primit apel de la primarul Craiovei, care s-a oferit să mă ajute cu investigaţiile la spital. Şi chiar i-am spus domnului primar că o să apelez la acest sprijin, pentru că am cheltuit un sfert de salariu de cadru didactic cu investigaţiile şi peste două săptămâni voi avea nevoie de RMN”, a mai povestit Luciana Şoşea.

Dacă era un copil dispărea acolo

Luciana Şoşea a spus că în spaţiul verde respectiv erau mai multe gropi.

„În spaţiul verde din faţa lacului pe care stau lebedele sunt mai multe gropi, nu este doar groapa în care am căzut eu. Sunt gropi şi mai mici. Cu toate sesizările făcute, marţi erau semnalizate doar trei dintre acele gropi cu nişte crenguţe şi la unele au pus o panglică cu poliţia locală. Nu este normal aşa ceva! Acolo poate să cadă un copil. Dacă se duce un copilaş de patru ani pică acolo şi dispare. Nu îl mai scoate nimeni. Chiar nu se poate face nimic?”, întreabă Luciana Şoşea.

Femeia spune că va acţiona Primăria Craiova în judecată pentru că accidentul i-a adus pagube materiale.

„Eu voi cere să mi se facă dreptate pe cale juridică. Voi cere despăgubiri materiale Primăriei Craiova. Voi cere banii pe serviciile medicale pe care le-am plătit şi am chitanţe. Vreau să fiu despăgubită pentru că acest accident are şi alte efecte. Eu am o firmă pe care o administrez şi de care nu mă mai pot ocupa, am o casă în construcţie şi am plătit oameni care să stea cu muncitorii. În plus, nu pot face piaţa, nu mă pot ocupa de copii. Cine se ocupă de aceste aspecte? „, mai spus craioveanca Luciana Şoşea.

Directorul RAADPFL Craiova: A fost o surpare de canal

Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova este în administrarea RAADPFL. Managerul regiei, Ninel Cercel recunoaşte că în zona verde din preajma lacului cu lebede a fost o surpare de teren, dar susţine că a fost o singură groapă şi că s-au făcut reparaţii. Potrivit managerului, în spaţiul respectiv nu mai sunt alte gropi şi nici alte pericole.

„A fost o surpare de teren în spaţiul verde de lângă lac. Este un canal colector acolo şi surparea de teren a fost cauzată de ploi. Această surpare a apărut la îmbinarea unor casete ale canalului Am intervenit la scurt timp după ce am aflat de incident. Iniţial, s-au semnalizat gropile şi ieri (nr. marţi, 11 august) au fost făcute acolo lucrări de reparaţii. A fost o singură groapă. Nu mai sunt alte gropi în zona respectivă”, a spus managerul RAADPFL Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS