11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul venezuelean al comunicaţiilor, testat pozitiv la coronavirus

Ministrul venezuelean al comunicaţiilor, testat pozitiv la coronavirus

Jorge Rodriguez, ministrul venezuelean al comunicaţiilor şi informaţiilor, a anunţat miercuri că a fost testat pozitiv la coronavirus. Acesta este un apropiat al preşedintelui Nicolas Maduro, potrivit Agerpres.

Jorge Rodriguez a scris pe Twitter: „Este de datoria mea să informez că am fost diagnosticat cu infecţie cu COVID-19. Chiar dacă mă descurc în general bine, trebuie să mă izolez. Trebuie să iau măsurile de precauţie necesare pentru a depăşi această stare virală“.

Mai mulţi lideri au anunţat deja că au contractat virusul

Mai mulţi lideri au anunţat deja că au contractat virusul. Printre aceştia şi Diosdado Cabello, preşedintele Adunării Naţionale Constituante şi considerat numărul 2 al regimului chavist, ministrul petrolului Tareck El Aissami şi guvernatorul statului Zulia (vest), Omar Prieto.

Venezuela a ajuns marţi la 27.938 de cazuri de contaminare şi la 238 decese

Venezuela, cu 30 de milioane de locuitori, a ajuns marţi la 27.938 de cazuri de contaminare. De asemenea a înregistrat 238 decese, arată cifrele. Organizaţii precum Human Rights Watch pun la îndoială aceste cifre, considerând că nu reflectă realitatea. Marţi, au fost înregistrate pentru prima dată peste o mie de infecţii.

Venezuela aplică un sistem numit „7-7“ din iunie

Din iunie, ţara aplică un sistem numit „7-7“. O săptămână de izolare „strictă“ a celor 30 de milioane de locuitori alternează cu o săptămână de „relaxare“ a restricţiilor privind deplasările şi deschiderea magazinelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS