10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn angajat al Minei Lupeni s-a infectat cu COVID-19. 11 persoane sunt în izolare

Un angajat al Minei Lupeni s-a infectat cu COVID-19. 11 persoane sunt în izolare

Zece angajaţi ai Minei Lupeni din judeţul Hunedoara, inclusiv directorul unităţii, au intrat, astăzi, în izolare pentru 14 zile. Măsura a fost luată după ce un electrician al sucursalei miniere a fost depistat pozitiv la infecţia cu noul coronavirus.

Cazul de infectare cu COVID-19 a fost confirmat în urma contactului dintre salariatul minei şi persoane din afara societăţii, potrivit primelor informaţii, conform Agerpres.

„Avem un caz confirmat la EM Lupeni. Pentru a fi siguri că nu se propagă acest virus, toţi cei care au fost contacţi ai persoanei respective au intrat în izolare la domiciliu pentru 14 zile. Vorbim de zece persoane, colegi de muncă ai persoanei infectate. El nu a intrat în contact direct cu minerii pentru că vestiarul său nu era comun cu cel al minerilor“, a declarat administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Cristian Roşu.

Au fost dispuse măsuri de limitare a riscurilor de transmitere a virusului

El a arătat că la nivelul sucursalei au fost dispuse măsuri de limitare a riscurilor de transmitere a virusului prin izolarea şi dezinfectarea perimetrelor potenţial infectate, cum ar fi vestiarul sau atelierul electric.
Au fost aplicate recomandările Direcţiei de Sănătate Publică şi reglementările sanitare, cu scopul protejării salariaţilor împotriva infectării cu noul coronavirus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS