16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLudovic Orban: Respectați regulile de protecție sanitară. Nu bagatelizați riscul acestui virus

Ludovic Orban: Respectați regulile de protecție sanitară. Nu bagatelizați riscul acestui virus

-

Premierul Ludovic Orban a fost chemat să dea explicații în Parlament în legătură cu măsurile adoptate pentru limitarea infectărilor cu noul coronavirus, cu începerea noului an școlar și cu organizarea alegerilor.

Șeful executivului a făcut apel la parlamentari să fie alături de guvern în efortul de comunicare publică şi de convingere a celor care „bagatelizează” riscul COVID-19 să respecte regulile de protecţie sanitară.

El a subliniat importanţa purtării măştii de protecţie, a distanţării fizice şi a regulilor de igienă.

Reguli de respectat

„Sunt reguli simple care pot să ne protejeze să ducem o viaţă normală, să ne ducem la muncă, să ne petrecem concediul în condiţii normale, activitatea economică să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Respectarea regulilor este fundamentală şi aici fac un apel la dumneavoastră, în numele patriotismului pe care îl aveţi, al responsabilităţii pe care o aveţi faţă de românii care v-au acordat încrederea şi v-au votat să fiţi în organismul reprezentativ al României, fiţi alături de noi în acest efort de comunicare publică şi de convingere a îndărătnicilor şi a celor care bagatelizează riscul acestui virus. Coronavirusul ucide, se vede clar, uitaţi-vă pe date şi veţi vedea că acest virus perfid provoacă moartea şi nu numai pentru persoanele în vârstă sau persoanele cu comorbidităţi, ci şi pentru persoane sănătoase”, a declarat Orban în plenul reunit al Parlamentului.

Raportul privind măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi detalierea planului de măsuri avute în vedere pentru organizarea alegerilor locale şi a deschiderii şcolilor

La sfârșitul lunii iulie, preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, i-au trimis premierului o scrisoare în care îi cereau să prezinte un raport care să fie dezbătut cu prioritate, cu privire la măsurile pe care urmează să le întreprindă pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, pentru organizarea în bune condiţii a alegerilor locale, dar şi pentru deschiderea noului an şcolar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:11

ȘTIRI GdS