17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis apel către români: Purtați mască

Iohannis apel către români: Purtați mască

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut apel, miercuri, la români să poarte mască şi să păstreze distanţa, în contextul în care s-a înregistrat un nou record privind numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

„Dragi români, astăzi din păcate avem iarăşi un record total nedorit peste 1.400 de persoane găsite de ieri până astăzi cu COVID 19. Este prea mult şi vă rog, vă invit pe toţi purtaţi mască, păstraţi distanţa ca să scăpăm de epidemie”, a spus şeful statului într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

El a arătat că a avut miercuri o discuţie cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Este important pentru români să ştie că la acest moment în UE nu există un vaccin acceptat, aprobat, însă UE sprijină mai multe proiecte de cercetare şi sperăm ca într-un viitor cât se poate de apropiat să beneficieze de un vaccin. România este parte din acest efort şi România s-a înscris la UE în prima etapă pentru 10 milioane de doze de vaccin atunci când primul vaccin va fi disponibil în UE”, a spus şeful statului.

Alegerile locale se pot organiza

Președintele susține că alegerile locale pot fi organizate în siguranță în această toamnă. Șeful statului a subliniat că data de 27 septembrie, stabilită pentru desfășurarea alegerilor, a fost decisă de Parlament, nu de PNL. „ADVERTISING

„Acum, asta cu am fost acuzați sună puțin ciudat. Așa funcționează democrația. Se țin alegeri. Ele trebuia să se țină în iunie, nu s-au ținut că nu s-a găsit o cale cu măsuri suficiente.  (…)

Dacă epidemia nu se agravează și se iau măsuri stricte se pot organiza alegeri. Câte cazuri înseamnă asta, trebuie să ne spună reprezentanții Ministerului Sănătății”, a declarat Iohannis.

Președintele crede că moțiunea PSD nu o să treacă la vot

Președintele României, Klaus Iohannis, crede că moțiunea PSD nu o să treacă la vot.

„Cât privește moțiunea, haideți să vedem, dar cu certitudine nu vom avea Guvern PSD. PSD a făcut pasiuni din moțiuni de cenzură. Din punctul meu de vedere e o măsură populistă. Pentru ce să depui moțiune? Doar așa că te opui bunului mers lucrurilor publice? Probabil că vrea să demonstreze că vrea să se opună unui guvern care organizează alegerile. Eu nu-mi doresc să treacă moțiunea”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

Prea mulți ani în timpul guvernării PSD acești interlopi au fost tolerați

Președintele României a comentat ultimele evenimente sângeroase din lumea interlopă din România. El susține că a fost posibil așa ceva pentru că Partidul Social Democrat a și tolerat în trecut astfel de comportamente.

„Am spus și săptămâna trecută. Trebuie să repet. Aceste chestiuni sunt foarte îngrijorătoare. Am discut de două ori cu ministrul de Interne si șeful poliției. La ministerul de Interne există o preocupare reală. Nu trebuie să ne aștepătm să se rezolve peste noapte aceste chestiuni. Prea mulți ani în timpul guvernării PSD acești interlopi au fost tolerați. Acum nu mai sunt tolerați, dar lupta e de durată”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS