17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania: Cea mai mare creştere zilnică de cazuri noi de Covid-19 din ultimele trei luni

Germania: Cea mai mare creştere zilnică de cazuri noi de Covid-19 din ultimele trei luni

Cea mai mare creştere zilnică de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus din ultimele trei luni a fost raportată astăzi de Germania, transmite Reuters.

Institutul Robert Koch (RKI) a anunţat astăzi 1.226 de cazuri noi confirmate de la precedenta raportare. Această creştere, cea mai mare începând din data de 9 mai, face ca numărul total de infectări să ajungă la 218.519.

„Acest lucru este, fără îndoială, foarte îngrijorător. Acum avem o mulţime de focare peste tot în ţară“ a afirmat ministrul sănătăţii, Jens Spahn. Acesta le-a cerut cetăţenilor să rămână „foarte, foarte vigilenţi“.
„Vedem că, din cauza turiştilor care revin, dar şi din cauza a tot felul de petreceri şi adunări de familii, acum avem focare mai mici şi mai mari în multe regiuni, în aproape toate zonele ţării“, a arătat Spahn.

Vârful epidemiei a fost atins la începutul lui aprilie

Vârful epidemiei a fost atins la începutul lui aprilie. Atunci, RKI a raportat peste 6.000 de cazuri zilnice.
Până în prezent, 9.207 de persoane au decedat după ce au contractat noul coronavirus, dintre care şase de la raportarea de marţi.

Creşterea numărului de infectări urmează după relaxarea restricţiilor şi relansarea călătoriilor într-o mare parte a Europei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS