10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCe spun medicii despre cazul directoarei Spitalului din Vaslui: „Virusul SARS-COV 2 nu i-a atacat plămânii, ci creierul“

Ce spun medicii despre cazul directoarei Spitalului din Vaslui: „Virusul SARS-COV 2 nu i-a atacat plămânii, ci creierul“

Ana Rinder, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, este internată la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“, din Capitală, în stare gravă, după ce marţi, 11 august, a fost diagnosticată cu COVID-19.

Ana Rinder (43 ani) a ajuns în comă la spitalul din Vaslui, în dimineaţa de 11 august, după ce fiul ei a găsit-o căzută în stare de inconştienţă în casă. De la începutul lunii august, atât ea, cât şi fiul ei se aflau în carantină la domiciliu, adolescentul fiind contact direct al tinerilor confirmaţi pozitiv în cazul focarului de la Costineşti.

Potrivit apropiaţilor, în cursul serii de 10 august, managerul spitalului din Vaslui a început să prezinte semne de boală (pierderea gustului), însă a crezut că acestea ar fi doar pe fond psihic. Pe parcursul nopţii, starea de sănătate s-a degradat, apărând febra foarte puternică, dar Ana Rinder, persoană care nu suferă de alte afecţiuni medicale, a apreciat că poate gestiona situaţia până dimineaţă.

La primele ore ale dimineţii, însă, fiul ei a găsit-o căzută pe hol şi a cerut ajutor la 112.

La faţa locului, s-a deplasat un echipaj SMURD de Terapie Intensivă Mobilă, care a preluat pacienta şi a transportat-o la spital. După evaluarea iniţială, medicii au diagnosticat-o cu comă, gradul I-II, iar, ulterior, investigaţiile tomografice aveau să evidenţieze un edem cerebral masiv.

Depăşiţi de situaţie, medicii din Vaslui au solicitat sprijin Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“, hotărându-se transferul pacientei la Bucureşti. Pentru a nu-i pune în pericol starea de sănătate, la Vaslui a fost trimis un elicopter de mari dimensiuni din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Medicii spun că, în cazul Anei Rinder, virusul SARS-CoV-2 a ales o altă ţintă. Nu plămânii, aşa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor, ci creierul, producând o inflamaţie severă, urmată de un edem cerebral.

Citeste mai mult pe Adevărul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS