5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatru cazuri noi de COVID-19 în Noua Zeelandă. Auckland intră în izolare totală

Patru cazuri noi de COVID-19 în Noua Zeelandă. Auckland intră în izolare totală

Premierul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a anunțat astăzi că au fost descoperite 4 cazuri noi de COVID-19, după 102 zile fără nicio infecție. Din această cauză, metropola Auckland va intra în izolare totală. Restul țării va trece la nivelul 2 de alertă. Acesta presupune purtarea măștii în zonele aglomerate, potrivit digi24.ro.

Izolarea totală în Auckland vine după ce patru membri ai unei familii s-au infectat cu coronavirus. Un bărbat din Auckland, de 50 de ani, a fost testat ieri după ce a avut simptome. Nu a avut istoric de călătorii în străinătate și a fost testat a doua oară astăzi. Ambele teste au fost pozitive.
Alte șase persoane din familia sa au fost și ele testate, iar trei dintre ele s-au dovedit a fi pozitive. Celelalte trei au avut teste negative. Autoritățile se așteaptă la alte cazuri noi.

Auckland va trece la nivelul 3 de alertă

Auckland va trece la nivelul 3 de alertă, pentru 3 zile. Asta presupune că locuitorii metropolei vor ieși din casă doar pentru a se aproviziona. Aceștia vor fi obligați să poarte masca de protecție când părăsesc locuința. Vor fi închise școlile, barurile și restaurantele.
„Cerem oamenilor din Auckland să rămână acasă pentru a opri răspândirea”, a spus premierul Jacinda Ardern.

Restul țării intră în stare de alertă de nivel 2

Restul țării intră în stare de alertă de nivel 2. Asta presupune ca oamenii să poarte mască de protecție în zonele aglomerate. Pentru restul țării, adunările publice vor fi limitate la 100 de persoane.
Directorul general al sănătății, Ashley Bloomfield, a sfătuit centrele de îngrijire pentru persoanele în vârstă să oprească toate vizitele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS